Sidantal

Vilken sensommardag vi har här i Stockholm idag! Varmt och soligt. Tyvärr sitter jag både idag och i morgon i heldagsmöten men jag smiter ut i solen så fort det blir rast. Det här med raster är lite intressant. Vid heldagsmöten är jag van vid raster med ca 1,5 h mellanrum. I de här mötet är det 2-2,5 h långa pass som gäller så det gäller att se till att verkligen suga i sig energi när tillfälle ges innan mötet drar igång igen.

Jag läser just nu en riktig tegelsten på över 1300 sidor och idag fick jag hem ytterligare en på dryga 1100 sidor så Mias Helgfråga Vilket sidantal är bäst tycker du? är ganska relevant.

Det här är en omöjlig fråga då det är så beroende på vad det är för bok. Jag kan tycka att en del böcker är för korta då de är på 300 sidor samtidigt som författare som verkligen kan uttrycka sig väl och inte använder sig av en massa dialoger kan få 300 sidor eller färre att vara en alldeles perfekt mängd. En av mina favoritförfattare, Lise Tremblay, skriver makalöst bra böcker som innehåller en hel värld eller ett helt liv på runt 100-150 sidor.

Man kan väl sammanfatta det som att en riktigt bra bok alltid innehåller exakt rätt antal sidor medan en dålig alltid är för lång.

13 tankar om “Sidantal

  1. Fantastiskt väder 🤗 Läser just nu en bok av Kristin Hannah. Kan bara konstatera att oavsett hur många sidor hennes böcker har, så är de otroligt välskrivna och fängslande.

  2. Blir också nyfiken på vilka de jättetjocka böckerna du nämner är…numera föredrar jag tunna böcker men är det en bra bok så spelar inte sidantalet så mycket, men 1000 sidor vete fåglarna om jag skulle mäkta med….;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s