Nya författare?

Nu är det verkligen höstväder här. Det har ösregnat i perioder under dagen, det blåser rätt bra och himlen är mörkgrå. Jag avundas inte rikigt Lillan som ska på fotbollsträning men jag som sitter inne tycker det är lite mysigt.

Helgfrågan hos Mia den här veckan handlar om författare: Har du upptäckt någon ny favoritförfattare? De bästa böckerna jag har läst i sommar är skrivna av författare som jag redan tidigare läst något av (Anna-Karin Palm, Erin Morgenstern och Kelley Armstrong till exempel) men jag har också lyssnat igenom ett antal böcker i Vampire Diaries-serien av L J Smith. Jag har inte läst något av henne tidigare men sträcklyssnar nu på vampyrerna så hon får falla in under kategorin ”ny författare”.

På tal om favoritförfattare läste jag inne hos Bokdamen om en Nesser-bok och blev lite sugen på att lyssna om den serien. Just nu finns det fler böcker jag vill läsa om än nya böcker som jag vill ta mig an. Vilket i och för sig direkt talar emot det jag skrev i mitt senaste inlägg om att det inte fanns något här hemma jag ville läsa. Men känslor är som bekant inte alltid logiska.

12 tankar om “Nya författare?

    • Armstrong skriver både fantasy och deckare och just i sommar har jag läst en av hennes deckare. Den utspelar sig i Kanadas vildmark och jag gillar hela serien. Morgenstern är fantastisk! Hon rekommenderas å det varmaste.

    • Man måste gilla vampyrer men gör man det och också gärna läser Young Adult-litteratur – då är det ren och skär underhållning 🙂

      Det blåser bra här också. Jag funderade på att ta ett telefonmöte under en hundpromenad igår men insåg rätt snabbt att det inte skulle funka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s