Lästorka

Jag vet inte vad jag ska läsa.

Jag vet inte ens vad jag vill läsa.

Hur kunde det bli så här? Det är inte en vanlig lässvacka för jag vet ATT jag vill läsa men det finns ingenting som lockar. Det är helt tomt på inspiration i bokhyllorna här hemma.

Till råga på allt så föll det sig så att det är min tur att välja bok till nästa bokklubb. Vi konstaterade förra veckan att av de åtta senaste böckerna vi har läst så har det bara varit en enda bra bok, de andra har varit mer eller mindre dåliga. Så jag fick i uppdrag att hitta en bok som inte är prententiös, inte upphaussad i media och inte innehåller misär men som däremot ska överraska, innehålla en bra handling och vara välskriven.

Behöver jag säga att det tog ännu mer stopp på inspirationen efter en sådan kravlista?

Efter att ha våndats en del så fattade jag till slut ett beslut om bok, även om den inte uppfyller samtliga krav ovan då den just nu är rätt omskriven och rekommenderad på olika ställen. Det var den bok jag hade tänkt välja redan innan och det är en bok som jag själv verkligen vill läsa; Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki.

Dessutom beställde jag hem en del annat som jag tror kan vara bra. Kankimäkis bok ska jag köpa i den lokala bokhandeln i dag, de andra väntar jag ivrigt på att få hem i brevlådan – och jag hoppas därmed på att den här lästorkan ska ta slut.

5 tankar om “Lästorka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s