Helgfrågan Sommar

Det är fredag och dags för mig att svara på sommarversionen av Helgfrågan hos Mia.

Vad läser du nu? Erin Morgensterns The Starless Sea. Det här är bland det bästa jag har läst NÅGONSIN så jag vet inte riktigt hur jag ska hantera boken. Sträckläsa? Långsamläsa? Läsa då och då för att få den att räcka längre?

Har du något boktips? Ja, se ovan 😊

Har du något semestertips att dela med dig av? Vi är just nu i Södra Mellby i Skåne och det är ett synnerligen vackert litet hörn av Skåne. Vi har varit så mycket i östra Skåne de senaste 20 åren att vi inte har något behov av att se något speciellt. Vi sover, läser, promenerar och hänger med en kompisfamilj som bor här nere. Att ha en sådan här ”lös” semestervecka i ett dyrt hyrt boende har vi aldrig haft tidigare (det där med valuta för pengarna och så, ni vet?) men just nu är det rätt optimalt. Våga testa är dagens semesterrekommendation.

17 tankar om “Helgfrågan Sommar

 1. Skåne är superfint, varit en hel del i Österlen, verkligen vackert. Jag har Night Cirkus av Eric Morgenstein men på svenska. Oläst.

  • Night Circus tyckte jag var jättebra men den här, den är i en helt annan liga.

   De första 15 åren med en skånsk man kan jag inte påstå att jag uppskattade Skåne speciellt mycket men något har ändrats (både väder, socialt umgänge och ställe i Skåne där vi numera är) så nu gillar t om jag att åka dit.

 2. härligt med såna där läsupplevelse, en vill ju oftast göra allt från suga på karamellen till att läsa ut när det blir sådär. The starless sea känner jag inte till men titeln väcker nyfikenhet. Länge sen jag var i Skåne, låter som att ni har det trevligt.

  • Vi har haft en jättebra vecka men igår kom regnet efter lunch och då bestämde vi oss för att packa, städa och åka hem redan igår kväll istället för idag. Nu är vi hemma i solen i Stockholm igen.

   Jag tycker absolut att du ska testa den här boken. En person som tycker om Faunen måste älska den här 😊

   • Aha gäller det alltså Nattens cirkus? Eller den andra? Det är inte renodlad fantasy då? Det brukar inte passa mig så bra, men Faunen är ju förstås inte det….

   • Nej, skippa cirkusen om du inte gillade den. Men The starless sea tycker jag definitivt att du ska ge en chans. Det handlar om livet, fantasi, vänskap, böcker, kärlek, historier, myter – allt man behöver 🌟. Och lite sorg och svek också, sånt man inte behöver men som man inte kommer undan.

 3. Då är vi ju nära varandra! Vi bor på ortens camping! Njut ! Har ni varit i Knäbäckshusen? Underbar strand, fint litet kapell (där vi gifte oss), men väldigt ont om parkeringsplatser. Satsa på tidig morgon eller kvällen!

  • Vi kom faktiskt inte ens ner till havet den här veckan. Ingen var morgonpigg, ingen ville trängas med folk på dagtid och på kvällstid hade vi ändå fullt sjå att få till en middag innan kl 20… (plus att ingen av oss är någon strandmänniska egentligen och vi har havet runt knuten här hemma så ingen press på att vi måste bada när vi är borta). Men vi har njuit av omgivningarna på land istället. Det är så vackert där nere.

 4. Skåne har jag inte varit till annat än någon gång som barn, har nog förändrats mycket sedan dess. Boken känner jag inte till.

  • Ja, det har nog förändrats en hel del. Många gårdsbutiker, många små caféer och restauranger mitt ute i ingenstans. Helt klart roligare nu än när jag började åka dit för 20 år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s