Sommarläsning 2021

Idag är det 1 juni och den 1 juni varje år påbörjas min sommarläsning och den håller sedan på till 31 augusti. Tre långa härliga månader som jag hoppas fylla med en massa bra saker, inklusive läsning.

Det har funnits år då jag haft listor långa som nödår och där jag i slutändan bara läst några enstaka böcker och så finns det år med lagom långa listor då jag faktiskt läst det mesta på dem. I år har jag haft ganska svårt att få ihop en lista men det finns några böcker som jag både vill läsa och är rätt säker på att jag kommer och läsa och det är dessa:

 • Den underjordiska järnvägen, Colson Whitehead. En bok jag har haft hemma länge men aldrig läst men som jag blev intresserad igen när jag läste att den ska filmatiseras/bli TV-serie.
 • Winter in Madrid, C J Sansom. En riktig hyllvärmare som jag inte kan förstå varför jag aldrig lyckats läsa. Jag älskar allt annat jag har läst av Sansom och jag har bestämt att i sommar ska den här bli läst.
 • Ytspänning, Olivier Norek. En bokklubbsbok som ska avhandlas den 16 juni. Min bokhandel hade den inte inne men den kommer förhoppningsvis hem på fredag.
 • Jag skriver över ditt ansikte, Anna-Karin Palm. Jag laddar för den här. Jag tror inte att ämnet i sig är upplyftande men hon är en sanslöst duktig författare så jag tror att den kommer att bli en njutning att läsa.
 • Ålevangeliet, Patrik Svensson. En augustvinnare som jag vill läsa. Jag ska försöka hinna läsa den antingen innan vi åker ner till Skåne eller medan vi är där.
 • Brinn mig en sol, Christoffer Carlsson. Bara för att alla har höjt den till skyarna och jag saknar bra deckare.
 • I skuggan av unga flickor i blom, Marcel Proust. Någon gång måste jag komma igång med att läsa andra boken i den här sviten och varför inte i sommar. Jag tror inte att jag kommer att läsa ut den i sommar men jag hoppas på att i alla fall börja på den.
 • Hag, Kathleen Kaufman. En bok från senaste bokbeställningen som lockar.
 • Sword of destiny, Andrzej Sapkowski. Jag har börjar på den men tycker den är lite konstig. Eller konstig och konstig, den har inte det flyt som jag gillar. Men då de här böckerna är mycket populära på mitt jobb vill jag ändå läsa ut den bara för att kunna diskutera.
 • The susipcions of Mr Whicher, Kate Summerscale. Den här har jag fått rekommenderad från en bokblogg och det är dags att läsa den.
 • True Blood, Charlaine Harris. Nu under min immobila period slukar jag dessa böcker och har fyra stycken kvar i serien.

Och till sist… jag funderar på en omläsning av Mantel i år igen. Kan man någonsin få för mycket av Cromwell i sommartider?

Sommarläsning 2021

5 tankar om “Sommarläsning 2021

 1. Flera bra böcker du ska läsa. Palms är jättebra, inte något upplyftande ämne men den handlar också om skrivandet och är tankeväckande. Den underjordiska järnvägen är också stark, och bra. Ålevangeliet tyckte jag också mycket om. 🙂

  • Det låter ju väldigt bra. Hoppas det kan bli en del läst utomhus också, någon gång i sommar måste väl ändå ryggeländet bli så bra att jag kan sitta upp 😫

   • Ja hoppas du gillar dem. 🙂 Palms bok hamnar nog på listan över årets bästa för mig. Håller tummarna för utomhusläsning och framförallt att ryggeländet ger med sig!

  • Den låter lovande men det är något med layouten eller typsnittet som gör att jag drar mig lite för att börja läsa den. Men förhoppningsvis är den så bra att jag glömmer bort det när jag kommer in i boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s