Tiden springer iväg

Tiden går väldigt, väldigt fort just nu. Vi har skolavslutningar om två veckor och det är bara sex veckor kvar till semestern. I år ska jag ha en ljuvligt lång ledighet och det ska bli så skönt. Att tiden springer iväg innebär också att det alldeles, alldeles snart är 1 juni och den 1 juni inleds min årliga sommarläsningsperiod. Jag började skissa på en sommarläsningslista (ni vet ju hur roligt det är att göra listorna, mycket roligare än att sedan följa dem) men insåg snabbt att den blev väldigt kort. Jag har helt enkelt inte alls varit inställd på någon slags läsplanering så det är ju tur att jag har en hel vecka på mig att få ihop den.

Med risk för att min familj låser in mig någonstans så funderar jag lite grand på en omläsning av cromwelltrilogin. Ja, det var bara ett år sedan jag läste alla tre böckerna senast men jag är rätt säker på att en omläsning inte alls vore bortkastad tid. På tal om omläsningar så håller jag nu på med en omläsning av True Blood-serien. Inte riktigt i samma liga som Mantel men likväl mycket underhållande och lättläst.

Underhållande och lättläst är för övrigt just precis vad jag behöver i dessa dagar. Jag har fått något fruktansvärt ont i ryggen och är sängliggande mer eller mindre på heltid (eller i alla fall ca 22 h/dygn) sedan en vecka tillbaka och det är bedrövligt tråkigt. Tack vare att världen är som den är så går det utmärkt att jobba även liggandes i en säng (dock utan att slå på kameran i alla möten) men det börjar tära lite grand på humöret att ha så här ont. Nåja, det är som det är och det ska väl bli bra på något vis så småningom. Tills dess jag kan göra annat än att ligga still på min lediga tid får jag desto mer läst så det är bra att det är 13 böcker i serien.

5 tankar om “Tiden springer iväg

  1. Men fy vad jobbigt med ryggen, har du fått hjälp? Vet du vad det är, beror på? Du har haft det längr, hoppas du fått/får hjälp! Har haft (har) en hel del problem med ryggen men inte så som du beskriver. Tur att böcker finns, då du verkar orka läsa mellan varven.

    • De trodde först på en inflammation kring nedre disken men nu har de skickat en remiss för magnetröntgen också för att se om de kan se något där. Jag har fått en massa piller som jag knaprar i mig också. Idag känns det faktiskt lite bättre. Men vågar inte ropa hej än…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s