Överflöd

Idag är det sista dagen på denna ljuvliga långhelg. Jag börjar känna mig utvilad efter att ha sovit långa nätter och 1-2 h mitt på dagen också. Vi har ätit långa frukostar och barnen har fått sova tills de vaknar. Jag har tränat varje dag och idag avrundar jag träningshelgen med ett yogapass. Hunden har fått sköna promenader och min man har fixat med gräsmattan. Nu är det fyra veckor till skolavslutningen och sex veckor till semestern. Vi biter ihop och kämpar på.

Elisamatildas frågor den här veckan handlar om överflöd och även om det vissa dagar känns som om det enda överflödet här hemma är jobb så ger en sådan här paus, som långhelgen gav, mig det andrum jag behöver för att zooma ut och se mer av det fantastiska jag ändå har. Det finns mycket att glädjas åt.

  1. Vad har du för mycket av hemma? Jag har tidigare nämnt allt skräp (?) vi har i källaren så den här gången tänkte jag lämna det området och istället säga kläder. Det här är en av mina svaga punkter (skräpet i källaren är min mans dito). Jag tror jag använder 20% av det som finns i mina garderober och byrålådor…
  2. Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl? Mjölk. Vi dricker sällan mjölk till maten längre men ändå går det åt nästan tio liter i veckan. Det dricks med andra ord mycket te med mjölk i.
  3. Vad är det mest onödiga i världen? Fästingar? Fyller de någon funktion överhuvudtaget? Ok, människor fyller kanske inte någon bra funktion heller men det blir så existensiellt jobbigt att skriva att jag själv är det mest onödiga i världen.
  4. Vad är något du alltid har att ge till andra? Tid att prata skulle jag vilja säga men ibland tryter faktiskt både tiden och orken.
  5. Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna? Titta på barnen när de sover. Det är lika fantastiskt nu som när de var små.
Från Pixabay

4 tankar om “Överflöd

  1. Skönt med lediga långhelger, och tid till återhämtning. Jag har snart en långledig helg, tre dagar, skönt med sammanhållande. Fästingar kan en klara sig utan. Komjölk dricker jag inte numera, blir havre, mandel eller liknande.

  2. Pingback: Fem en fredag v. 20: Oväntat besök - elisamatilda.se

  3. Långhelger är skönt!

    Mjölk har inte funnits i vår kyl sen årtionde tillbaka. Finns massor av djur- och miljövänliga växtmjölksalternativ nu för tiden. Även för te. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s