Helgfrågan – besvikelser

Nu är det lördag morgon och lugnet lägger sig så sakta. Yngsta dottern ska på golfkurs idag och hennes ömme fader står för skjutsen dit. Far och dotter delar samma okunskap om tidshållning så det var ett himla liv här på slutet när de plötsligt kom på vad klockan var. Det där är för mig helt obegripligt men det är sådana de är. Jag håller mig undan, det går liksom inte att styra upp två stycken likadana.

I Helgfrågan den här veckan ställer Mia en intressant fråga som jag själv funderar mycket på när det är relevant; Nämn någon hypad bok du läst som inte levde upp till förväntningarna. Ibland infrias förväntningarna med råge och ibland blir det platt fall. Här är några exempel för min del:

Ferrantesviten. Jag läste alla böcker i serien i förhoppningen om att det där aha-ögonblicket skulle komma även för mig men det gjorde det aldrig. Jag tyckte inte att böckerna var dåliga och det är kul att ha läst dem just på grund av att de då var så väldigt omskrivna men de var inte för mig.

Ett öga rött. Jag klarade inte av varken språket eller upplägget. Jag slutade läsa efter en fjärdedel för den här tyckte jag var riktigt dålig.

Egenmäktigt förfarande. En bok som absolut inte var dåligt skriven men innehållet… Nej, den funkade inte heller.

Det här var några exempel, det finns fler men det det är ju trist att bara tänka negativa tankar denna morgon. Som motpol kan jag nämna att jag var halvsugen på att läsa Samlade verk och Där kräftorna sjunger just på grund av att de var så omskrivna och så hyllade men när det gäller dem så kan jag bara stämma in i hyllningskören så jag är inte ett helt hopplöst fall.

Bonusfrågan är en samvetsfråga i dessa dagar… Hur går det med din trädgård/balkong? Tackar som frågar, den har det jättebra, den får frodas precis som den vill. Med andra ord så har vi inte gjort något i trädgården än, ingen av oss har haft lust till detta. Eller nu ljuger jag, min man har faktiskt skurit ner både äppel- och körsbärsträd lite grand men det var pga att äppelgrenen gjorde att det knappt gick att hissa flaggan och körsbärsträdets grenar blockerade bildörren. Men kan kan säga att det blommar fint i rabatten på södersidan av huset ändå, halleluja för lökväxter som sköter sig själva.

5 tankar om “Helgfrågan – besvikelser

  1. Haha Jag kan vara lite som din man och dotter ibland men som tur är drabbar det oftast bara mig själv de få ggr det händer 🙂 Visst är det intressant det där med hur det kan bli vid läsning av hypade böcker. Jag blev inte lika lyrisk som många andra av kräftorna 🦞 men den var inte dålig. Ferrantes böcker gillade jag däremot väldigt 💚

  2. Inte läst någon av de hypade du nämner och känner liksom ingen större lust att göra det heller… men det är väl för väl att man känner så också emellanåt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s