Fem en fredag – konsumtion

Äntligen fredag igen. Trodde aldrig den här dagen skulle komma… Frågorna hos Elisamatilda handlar idag om konsumtion och det passar väl bra i dessa skatteåterbäringstider.

1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser? Det beror väl på vad man räknar som nödvändigt antar jag men jag skulle köpa en bil som bara var min. Och den skulle vara pastellfärgad.

2. Vad skulle du inte köpa för alla pengar i världen? En båt. Varje dag när jag går förbi en småbåtshamn här hemma så är jag så glad för att vi inte har en båt.

3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör? Jämfört med de flesta (utanför bokbloggarkretsar) så konsumerar jag en hel del böcker. Men det känns som en nyttig konsumtion tycker jag.

4. Vad är något du sällan lägger pengar på? Kläder. Jag avskyr att shoppa. När jag väl gör det blir det desto dyrare eftersom det då oftast handlar om att ersätta en hel garderob. Men som sagt, det är sällan det sker.

5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv? Njae, det skulle vara kläder till barnen då, de behöver ju konstant nya grejer.

Inte min båt…

8 tankar om “Fem en fredag – konsumtion

  1. Jag saknar båtlivet oerhört mycket, vi seglade ett par år i Stockholms skärgård, vilket även innebar skepparexamen för jag kunde ingenting. Shoppa kläder är inte kul, men för mig handlar det mest om att det inte finns så mycket som är snyggt i min storlek. Trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s