Fem en fredag

Lördag morgon på ett hotell i Järvsö. Jag bestämde mig för att dela upp hemresan från fjällen eftersom jag vet med mig att jag är tröttare än vanligt just nu och då kändes 60 mil efter en bättre skiddag onödigt långt. Så nu ligger jag och Lillan här i väntan på att frukosten ska öppna. Hon sover gott och jag hör rumsgrannen snarka på andra sidan väggen och jag tänker på hur skönt det ändå är att bo i hus utan att ha grannar precis inpå.

Fem en fredag hos Elisamatilda handlar om knopp och kropp, ämnen som blir extra aktuella just så här års tycker jag. Jag som alltid föredragit höst framför vår har på senare tid ändå försiktigt börja tycka mer och mer om denna ljusare årstid även om den kan stressa livet ut en med allt som den innebär.

  • Hur känns det i kroppen den här veckan? Knät som jag kände av förra veckan känns bättre efter en kur med Voltaren och löpvila men resten av kroppen känns omotiverat trött och tung.
  • Vad gör du för att träna knoppen? Inget specifikt, jag tycker jag får mer än tillräcklig stimulans bara genom att överleva jobb och övrig vardag.
  • Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre? Att få sova mitt på dagen. Eller ett träningspass. Eller en skogspromenad med hunden. Eller ett glas champagne. Det beror på vilket sätt dagen är dålig.
  • Vad är vardagslyx för dig? Att kunna ta en promenad ner till havet med hunden mitt på dagen. Det händer alltför sällan att jag har den tiden men när jag väl gör det är det väldigt skönt.
  • Hur känns det i sinnet om våren? Det är lite blandat. Men jag tycker mer om våren nu än när jag var yngre.
Från Pixabay

4 tankar om “Fem en fredag

  1. Hej, jag är nog tvärtom, gillar våren mindre nu än då jag var yngre. Men känslan av att ”det gör ont när knoppar brister” lever än. Hundpromenader är guld värda, men att sova på dagen fixar jag inte. Gör jag det, somnar, då blir jag inte människa på hela resten av dagen…Avundas dem som kan ta en tupplur och sedan vara utsövda! Ha en bra fortsättning på helgen

  2. Jag skulle vilja kunna sova på dagen men då ryker nattsömnen, lite avis på de som kan göra både och. Låter som att ni har det bra, ha det så skönt fortsättningsvis!

  3. Pingback: Fem en fredag v. 15: Konsumtion - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s