Fem en fredag

FREDAG! Bortsett från att sonen ska ha kalas ikväll och jag därför nog plikskyldigast borde städa av lite grand innan dess är det ytterst få måsten den här helgen. Medan sonen kalasar så gå vi vi andra fyra ut och äter och sedan tänker jag att det är lika bra att gå och lägga sig och läsa. Fyra 14-åringar roar sig gott på egen hand så vi kan lika gärna ta en tidig kväll. Och med dessa sovtankar går jag över till frågorna hos Elisamatilda den här fredagen.

Vad är det sista du gör innan ögonen stängs för natten? Jag ställer väckarklockan och sen läser jag tills det är dags att sova. De senaste kvällarna har jag somnat läsandes och jag har inte kommit mer än två sidor per kväll. I morgon har vi ingen tid att passa så ikväll ska jag absolut hoppa över att ställa klockan och istället hoppas på lite mer ork att läsa.

Vad handlade din senaste dröm om? Att jag duschade och tvättade håret i sovrummet. Jag tycket det var lite konstigt för vart skulle vattnet ta vägen men så sade jag till mig själv att så här duschade jag alltid tidigare så det är klart att det funkar nu också. Oklart vad denna dröm tyder på, kanske kände jag mig akut smutsig?

Hur många timmar sömn per natt brukar du få? Ungefär 8. Ibland 9. Hamnar jag på runt 7 är det för litet.

Är du en morgonlärka eller nattuggla? Lärka är ett starkt ord i sammanhanget men jag är otroligt mycker piggare på morgnarna än på kvällarna. Detta är helt logiskt med tanke på hur tidigt jag lägger mig.

När sover du som bäst? Allra skönast är att sova utomhus tycker jag men det dröjer ju ett tag till innan jag kan sova middag på altanen. Annars så sover man ju som bäst i fjällen tycker jag. Ute hela dagarna, i säng i tid och sen sova gott.

Från Pixabay

7 tankar om “Fem en fredag

  1. Drömmar ja, en kan verkligen koka ihop olika saker. Senaste tiden har jag drömt konstigare och konstigare drömmar som jag inte minns, undra vad det tyder på. 😉

    • Jag drömmer massor och vad jag drömmer är direkt relaterat till hur jag mår. Ganska fascinerande faktiskt om än inte konstigt. Ofta är jag dessutom rätt bra på att komma ihåg vad jag har drömt.

      • Jag har drömt en del om stora folksamlingar och det är förstås relaterat till tiden, har varit lite som en mardröm med tusentals människor flåsande i ansiktet….

  2. Dusch i sovrummet, haha, vilken dröm! Men i drömmarnas värld är allt möjligt, kan erkänna att något liknande har jag aldrig drömt. Fjortiskalas ska vara FF därmed basta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s