Ett år av vila och avkoppling

Hur kan man motstå en titel som denna? Smaka på den; Ett år av vila och avkoppling. Ett ÅR. Det känns i hela mitt inre att det här måste det vara det ultimata året. Jag är så fruktansvärt trött själv, jag vill bara sova och sova. Jag sover så mycket det bara går men det är svårt att sova mer än 9 h/natt när det finns ett liv som faktiskt behöver en vaken person för att rulla på. Men drömma kan man ju alltid (i både vaket och sovande tillstånd).

Nu är mina likheter med kvinnan i boken stora när det gäller just önskan efter sömn och vila men jag är varken ekonomiskt oberoende, modellsnygg eller pillerätare (tack och lov). Modellsnygg behöver man ju förstås inte vara men övningen kräver nog både tryggad försörjning och diverse tabletter. Men ändå, lockelsen med att det i teorin skulle gå att genomföra ett sådant experiment får min fantasi att agera livligare än någon fantasybok tidigare klarat av. Det intressanta med boken är att jag inte riktigt kan uttala mig om den är bra eller dålig (förmodligen lite så där i mitten) för lockelsen med hela idén överskuggar alla litterära för- och nackdelar.

I övrigt handlar boken om konst, om yta, om tillgången på medicin och om vänskap. Bra ämnen alla fyra även om de för min egen del överskuggas av det där sömntemat. Men det är jag det, andra personer ser säkert andra saker. Det här är en bokklubbsbok så det ska bli kul att höra de andras syn på vad boken egentligen handlar om.

  • Betyg: 3/6

7 tankar om “Ett år av vila och avkoppling

  1. Jag upptäckte just Moshfegh genom hennes roman Döden i hennes händer, den var också en sån där som man knappt vet om man gillar eller inte vid läsningens slut. En annorlunda författare, minst sagt.

  2. Den här boken var ny för mig, intressant när man inte vet om man gillar eller inte….Kanske något att ha i bokcirklar? Titeln är ju lite speciell, väcker nyfikenhet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s