Fem en fredag: val

Ja ni, alla dessa val man ställs inför varje dag. Något som slår mig ofta är att vi på eftermiddagen inte har en aning om vad vi ska äta till middag. De diskussionerna existerade inte hemma hos oss när jag var liten för mamma hade alltid koll på middagsmaten. Här lyckas vi med det de veckor jag anstränger mig och veckohandlar men det är långt ifrån varje vecka. Ytterligare ett förbättringsområde om man säger så.

Fem en fredag handlar om val och vad gäller fråga 2 så är det ännu ett område där vi skulle kunna bli betydligt bättre.

 1. Vilka fem maträtter skulle du välja att för alltid äta? Mammas dillkött, grillat (kyckling/kött) med tillbehör, röding, lasagne, potatismos med valfritt tillbehör. Om glass skulle räknas som maträtt skulle den få byta plats med någon av de sista fyra rätterna, dillköttet är för evigt på förstaplatsen.
 2. Vilka fyra saker i källaren/förrådet skulle du egentligen kunna slänga? Ja herregud… Bara fyra? Barnvagnar, min mans surfingbräda, alla min mans gamla kartonger med saker som aldrig kommer att användas (räknas här som en enhet) samt 90% av min egen garderob.
 3. Vilka är dina tre favoritklädesplagg i din garderob? I dessa tider: jeans, merinoullströja, houidinitröja. Även om jag är fullständigt ointresserad av kläder ska det ändå bli kul den dagen då kläderna faktiskt spelar roll igen.
 4. Vilka två telefonnummer kan du utantill? Min äldsta dotters och min pappas nummer.
 5. Vilken enda högtid skulle du fira om du måste välja? Julen. Alltså, egentligen skulle jag vilja säga min egen födelsedag men om jag inte får fira de andras dagar så bidde det ju aningens skevt på rättvisefronten. Så jul får det bli, det är den mest familjegemensamma helgen. Fast påsken är i och för sig längre… men det är ont om paket då. Så ja, julen.

15 tankar om “Fem en fredag: val

 1. Dillköt, mums! Det var ett tag sen, men jag kan laga det, har gjort det flera gånger.
  Tänk att man blivit så dålig på telefonnummer, det är mobilernas fel, haha.
  Trevlig fredag!

 2. Dillkött tycker jag inte om. Antagligen för att dillköttet i skolan var så äckligt. Det var slemmigt på något otäckt sätt. Synd, för jag gillar dill i mat i övrigt.

 3. Som ensamstående, med liten frys, lagar man sällan den där gamla husmanskosten, som är så god. Tänk dillkött, kalops, kåldolmar m.m. Mums!

 4. Ingen stor högtidsfirare men blev julen, då jag oftast är ledig lite längre. Men när jag ser Sognafarets svar om påsken så känner jag att påsken inte är så dum av samma anledning som hen.

 5. Ja men det där med husmanskost, det glömde jag bort i mitt mattänk. Dillkött kan vara jättegott om man har tur men jätteläbbigt om man har otur med val av krog. Fin glassbild som säger sommar – nu!

 6. Skrattade gott åt dina svar:-)
  Gillade din inledning, för här är det likadant. Inte planerar vi för vad vi ska äta till lunch/middag. Så PK att vi veckohandlar är vi inte heller. Dessutom ska man ju gynna restaurangerna nuförtiden, och det ställer vi mera än gärna upp på – hämtmat eller leverans-till-dörren-mat efter att ha klickat hem det vi vill ha.

 7. Hej, med din högtidsångest är du min motsats, ja, för mig är ju alla högtider ångest, men för dig mest vilken du ska välja först.Dillköttet måste vara ett barndomsminne, för mig är det pepparrotskött

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s