Fem en fredag: problemlösning

Veckans fredagsfrågor handlar om problemlösning. Jag har varit så överhopad jobbmässigt att jag inte kunnat tänka ordentligt och då försvinner all möjlighet till problemlösning. De senaste två veckorna har jag dock bokat av en massa möten och därmed haft tid att få upp näsan ovanför vattenytan igen och då blir problemen både mindre otäcka och lättare att lösa.

 1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen? Det här händer oftare än jag vill erkänna men man kan inte alltid vara på topp på alla fronter. Antingen letar vi fram någon sorglig rest ur frysen eller så äter vi hämtmat eller på restaurangen runt hörnet. Ibland kan i och för sig frysen rymma riktiga rest-delikatesser men det är inte alltid fallet…
 2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans? Mössa på i dessa årstider. Om jag inte ska på fest. Men det ska jag ju inte i dessa dagar.
 3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon? Jag var utan mobil i tre veckor medan de lagade glaset förra våren och det var fruktansvärt plågsamt. Jag fick kommunicera via datorn med folk men det var det minsta problemet. Betydligt mer handikappande är det att inte kunna parkera med appar, inte kunna använda BankID och sådana saker.
 4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? Då blir jag rätt irriterad och går ut.
 5. Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut? Kanske. Om jag vet på ett ungefär hur skogen ligger och om solen syns så att jag kan ha koll på väderstrecken.

8 tankar om “Fem en fredag: problemlösning

 1. Nej en kan inte vara på topp jämnt, även solen har ju lite fläckar 😉 Kan också bli irriterad när en inte hittar i butiker och ingen personal. Men numera går jag bara in i matbutiken.

  • Sant ☀️😊. Nej, shopping är det ont om i dessa dagar. Men i morgon funderar jag på att ta mig in till stan och köpa te. Att sitta hemma hela dagarna och inte ens kunna avnjuta en kopp gott te känns bara för sorgligt. Snart måste jag nog också masa mig iväg och köpa lite nya kläder. Jobbahemmagarderoben är minst sagt begränsad och snart kommer ju våren och då vore det kul att se mig själv i annat än svart och grått på skärmen i dessa eviga möten. Kram

   • Gott te klarar jag mig inte utan, så det förstår jag. Jag brukar skicka efter te (åkte till tebutik förut men slutade för några år sen, långt före Corona, och började skicka efter). Jobba hemma blir nog lite speciellt på många sätt, gör det någon enstaka dag, men oftast på plats. Stor åtgång på munskydd och inte så mycket roliga kläder, länge sen köp. Men någon dag ska jag väl förhoppningsvis vilja gå in i någon klädaffär igen, köpt lite på nätet men svårt. Kram.

   • Man är effektivare än någonsin nu vid hemmaarbetet men inte speciellt kreativ… Och det är dödligt tråkigt med alla dessa videomöten. Jag var inne på kontoret (för sjunde gången sedan alla skickades hem i mars/april) i tisdags och det var så fantastiskt att träffa ett par kollegor och faktiskt jobba med problemlösning tillsammans.

 2. Jag upplevde också panik över att inte ha varken bank-id eller swish! Visserligen hade jag bankkortet i plånboken, men den funkar ju inte till några överföringar. Och kolla saldot kunde jag inte heller. puh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s