Helgfrågan

Dags för Helgfrågan hos Mia denna soliga och vackra vinterlördag.

Vi som läser mycket blir vi lite språkpoliser? Jag har aldrig tänkt på det på det viset men det kan det kanske ligga något i. Läser man mycket kanske man har ett större intresse för språket. Jag minns när jag fortfarande jobbade på svenska, då kunde jag bli omåttligt irriterad på den dåliga svenska som många (infödda svenskar) skrev och som ingen reagerade på. Nu jobbar jag enkom på engelska och gör garanterat en massa fel men det gör inte så mycket eftersom ingen som jag jobbar med har engelska som modersmål.

Bonusfrågan: Hur är det med er, snöälskare eller? JAAAAAA! Jag älskar snö och kyla och njuter kopiöst av den vinter vi har här i Stockholm nu.

7 tankar om “Helgfrågan

  1. Om det är sms eller kommentarer på FB tycker jag inte att det spelar någon roll om språket inte är det bästa, men skriver man något mer bestående som en bok eller ett tjänsteutlåtande, då kan man ställa betydligt högre krav på stil och grammatik.

    • Nej, sms och FB-kommentarer är ju mer som talspråk så det håller jag helt med om. Även om jag varit på väg att sluta följa två stycken i bekantskapskretsen eftersom de konstant särskriver…

  2. Här har bara vräkt ner snö idag (Roslagen), nu kan det räcka tycker jag. 😉 Man undrar hur det går för alla hemlösa nu när det är så vansinnigt kallt dessutom. Känns ledsamt att tänka på hur det har blivit.

    • Ja, det är ju en baksida av vädret. Nu när jag lever hela mitt liv här i min villaförort är det lätt att glömma bort den aspekten av verkligheten, det var något helt annat när vi bodde inne i stan och såg så mycket av denna tragik varje dag på väg till och från jobbet. Och pandemin gör ju antagligen inte saken enklare för härbergen mm.

  3. Hej du vinterälskande stockholmare! När jag bodde i Stockholm mellan 1978-1995 så hade vi ofta riktiga vintrar, sen tog de liksom slut och ersattes av mest slask och blask. Här i Dalarna har vi ännu fyra riktiga årstider, gillar det speciellt mycket. Språkpolis är jag nog, men egentligen borde jag inte vara det för jag är numera väldigt dålig själv på att uttrycka mig. Jag fick för tio år sedan reda på att jag hade en total förträngning i ett halskärl som var inoperabelt. Läkaren förklarade att min hjärna inte borde fungera men att den försöker reparera sig själv. Det jag tyvärr har tappat är språkflödet. Men jag ger mig inte utan skriver blogg, läser mycket och njuter ändå! Ha en trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s