Januariläsning

Då har vi överlevt årets längsta månad, eller i alla fall tycker jag att den var väldigt väldigt lång i år. Jag ser nu fram emot en kortare, ljusare och mer snöfylld februarimånad.

Läsningen har dock varit en ljuspunkt! Det låter kanske konstigt men just nu mår jag bra i min läsning. Jag läser inget för att jag måste eller borde, jag har lagt en dålig bok åt sidan i tid och jag har läst en av de bästa böckerna på mycket länge. Min nuvarande läshög som anlände i januari är fylld av böcker som jag verkligen vill läsa, inga böcker som jag har köpt på måfå. Stabilt och positivt med andra ord och det är precis vad jag behöver.

  • The southern book club’s guide to slaying vampires, Grady Hendrix (5/6). Det här är inte bara ännu en vampyrbok, den innehåller rätt mycket mer än så. Rätten att stå upp för sig själv, att våga utmana, att tro på det man gör, vänskap och hur lätt det är att förvrida huvudet på något om man är en god människokännare. Jag läste den här uppe i fjällen där vi bor på liten yta och det var nog bra, det kändes skönt att ha alla inom syn- och hörhåll på nätterna medan jag läste.
  • Samlade verk, Lydia Sandgren (6+/6) Underbar på precis alla tänkbara sätt.
  • Djinn patrol on the purple line, Deepa Anappara (2/6). Den här boken började bra men tappade rätt snabbt energin. En tanke som slog mig var att om den varit skriven av t ex engelsk författare hade den varit lättare att läsa. Nu är den skriven av en författare som tar för givet att läsaren förstår kulturen och samhället som den här boken utspelar sig i. Å andra sidan skulle jag bli störd om en svensk författare började förklara svenska strukturer så problemet ligger helt och hållet hos mig.
  • Station Eleven , Emily St. John Mandel (1/6). Näpp, den här gick inte. Jag kände ingenting för någon karaktär och är generellt sett inte förtjust i dystopier.
  • The Curator, M W Craven (4/6) Del tre i serien om polisen Washington Poe. Två saker drog ner betyget; det inledande kursiva kapitlet (varför?) samt att slutet var både för rått och för osannolikt. Men i allt annat var det en bra deckare med intressant vinkling.

4 tankar om “Januariläsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s