Helgfrågan – om att ge upp en bok

FREDAG! Så otroligt skönt det ska bli med sovmorgon i morgon. Dessutom är det snö och kallt – kan det bli bättre?

Helgfrågan hos Mia lyfter en frågeställning som ju poppar upp ibland, nämligen när ska man ge upp en bok man inte tycker om? Det beror ju lite på hur lång boken är men jag brukar ge den max 70 sidor. Är den trögläst så räcker det kanske med 50. Ibland hör man om böcker som det tar ett tag att fastna för och då kan det vara värt att kämpa på några sidor till men generellt tycker jag ändå att man märker rätt snabbt om det verkar vara en bok värd att lägga tid på. Undantaget är förstås bokklubbsböckerna även om det vid ett par tillfällen under åren faktiskt har hänt att jag även gett upp dem.

Just nu sitter jag lite i omvänd sist faktiskt. Jag har läst 2/3-delar av en bok och nu tycker jag att den börjar bli tråkig… Men jag tror jag snabbläser lite och tar mig igenom till slutet, jag vill ju ändå får reda på vad som händer.

6 tankar om “Helgfrågan – om att ge upp en bok

  1. Det blir lättare och lättare att ge upp böcker som funkar tycker jag. Livet är för kort för att lägga tiden på det som inte funkar, det är ju ingen brist på böcker som en vill läsa 😉

  2. Okej med lite (obs!) snö och kallt, men jobbigt att det är så dyr el nu och då blir det kallt inne om man behöver spara på slantarna. Himla glad över att ha möjlighet att elda i kamin, fast måste spara på veden också… inte så himla mycket kvar. Det där med bokklubb måste för övrigt vara svårt, vill liksom inte läsa böcker jag inte själv valt.

  3. Jag gör som du, ungefär 70 sidor, sedan borde författaren ha lyckats bygga upp ett intresse. Annars får det vara. Det händer dock väldigt sällan att jag ger upp böcker. Eller så är det bara en inställningsfråga, eftersom jag inte ser det som att jag ger upp dem, jag bara lägger dem på vänt ett tag, så plockar jag upp dem igen senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s