Veckans kulturfråga v 1 – läsmål

Jag har, efter en del funderande under jul och nyår, bestämt mig för att fortsätta blogga för jag tycker ju ändå om min lilla blogg och jag ska se till att åtminstone hänga på en eller två veckovisa återkommande teman som detta.

I morgon börjar jag jobba igen efter en synnerligen välförtjänt ledighet som gärna hade fått vara längre men som i alla fall har varit otroligt skön, inte minst nyårsveckans skidåkning. Nu ikväll innan jag ska försöka somna, jobbångesten till trots, passar jag på att svara på Veckans kulturfråga hos enligt O.

Vilka läsmål har du i år?

Att nöjesläsa! Den enda utmaningen jag är med i är Kaosutmaningen och den brukar gå att kryssa av medelst böcker jag ändå läser. 2020 ägnade jag en stor del av min lästid till omläsningar av Wolf Hall-trilogin* och Harry Potter och det var det bästa jag gjort på länge. Kanske blir det fler omläsningar i år, det vet jag inte än men det är absolut inte uteslutet.

När det gäller antal böcker har jag aldrig satt några mål då det är så väldigt beroende av vad jag läser. Böckerna om Cromwell lästes till exempel väldigt noggrant och långsamt vilket innebar att de också fick ta tid i anspråk. I år vill jag läsa andra boken i På spaning efter den tid som flytt och det lär också påverka antal titlar jag hinner med. Men det spelar ingen roll. Mål i år får gälla mål på jobbet, resten av min tid ska jag optimera att bara njuta och må bra.

* Jag läste om första och andra delen inför läsningen av den tredje, inte alla tre.

7 tankar om “Veckans kulturfråga v 1 – läsmål

  1. Vilken tur att du fortsätter blogga! Jag tänker lite som Ugglan och boken, att en inte behöver blogga varje dag, lite då och då är minst lika kul. 😉 Nöjesläsning är ju det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s