Fem en fredag: kontraster

Så blev det fredag även den här veckan och det är oerhört skönt. Vi ska provköra bilar och fixa i trädgården i helgen så jag hoppas på bra väder. Även bilkörning blir ju roligare om det inte ösregnar. Fler svar på Fem en fredag hittar du hos Elisamatilda.

 1. Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan? Jag tror inte att jag har gjort några större dumheter den här veckan även om det hade varit smart att städa redan igår kväll inför kvällens middag med kompisar. Nu får jag panikstäda istället.* Det smartaste var att inte boka om mammografin i onsdags till förmån för en massa jobbmöten. Jag bokade istället om jobbmötena.
 2. Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan? Jag har bara ätit gott hela veckan och allra godast var nog kantarellrisotton i onsdags.
 3. När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen? Gladast blev jag när Äldsta kom hem och hade fått A i orientering! Detta innebär ju inte med automatik A i hela ämnet idrott men det är i alla fall en stor del av idrottsbetyget, i alla fall på hennes skola. Jag var lite ledsen i samband med mammografin, det här med cancer är ett sorgligt kapitel i min familj och det väckte en del tankar. Jag får svar om två veckor och håller väl andan lite grand fram till dess.
 4. Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan? Lite för mycket jobb och lite väl lite träning. Men jag bestämde mig att ta en träningspaus den här veckan och prioritera sömn och det beslutet är jag nöjd med.
 5. Vad ser du fram emot under nästa vecka och vad bävar du för? Nästa vecka ser ut att bli en helt normal vecka. Inga större händelser av något slag. Den sociala höjdpunkten blir årsmöte med slalomklubben – det säger en del om läget på den fronten i dessa tider…
Lite konstigt att börja prata om slalom när kvällarna fortfarande ser ut så här…

*Men det är mörkt på kvällarna nu så lite damm här och var syns inte så värst mycket.

14 tankar om “Fem en fredag: kontraster

  • Utan sömn går man under. I alla fall jag. De säger ju att man behöver mindre sömn när man blir äldre men det verkar dröja. Vid 48 års ålder behöver jag fortfarande sova lika mycket som alltid.

  • Fördelen, eller snarare en av fördelarna, med att träna tillsammans med samma gäng sedan flera år tillbaka är att det kommer en massa sms så fort man missat en träning. Så det går inte att smygfuska… ;). Men det var skönt med en paus just nu faktiskt. I morgon är det måndag, då drar det igång kl 6 och jag ska vara där!

 1. Håller tummarna för bra besked på mammografin. Här blev det stopp med mammografi pga Corona men nu är det igång igen. Måste ta tag i det och se till så att jag får tid. Träning blir det lite sisådär med nu när det är mycket men har som tur är väldigt rörligt jobb.

   • Ok, ja det kan vara bra att göra det. Jag ska ta tag i mammografin. Hade inte fått någon tid som bokades av, tror de som hade det prioriteras men ska kolla lite mer hur det förhåller sig.

 2. Håller helt med dig om dammet, och här på orten (Säfsen) har man nu jobbsökarhelg på skidanläggningen. Så jag förstår dig precis! Hoppas på positivt besked på mammografin, duktigt att du valde rätt. Jag har däremot valt fel, inte åkt dit på flera år…”bara” för att det ligger 10 mil bort dit jag måste åka med buss och tåg och hela dagen går åt. Som om jag skulle ha fullbokad almanacka…

  • En sån jobbsökarhelg misstänker jag lockar en hel del folk.
   Jag har skjutit upp både mammografi och cellprovtagning tidigare men det har jag slutat med. Så jag tycker du ska sätta upp att boka en tid åt dig själv på att-göra-listan, man måste ta hand som sig ❤

 3. Pingback: Fem en fredag v. 39: Disney - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s