Fem en fredag

Solen skiner och det är en helt oplanerad lördag. Det är en riktigt skön kombo. Jag har ätit frukost ute i trädgården, jag har läst tidningen och nu njuter jag bara – och svarar på Fem en fredag.

Vad är det längsta du åkt med bil? Vi har bilat ner till Italien. På nervägen var vi först i Österrike en vecka men hem körde vi raka vägen (inkl övernattningar). Annars så kör vi ju ofta upp till fjällen och det är 60 mil. Då blir det bara något tank-, kiss- och kaffestopp. Vi har kört den där vägen så många gånger nu att det inte känns så värst jobbigt längre.
Vad är det längsta du har sprungit? 14,5 km i somras. Så nöjd! Annars brukar jag ligga på 7-10 km per löppass.
Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen? Jag älskar långa varma duschar så där kan jag lägga rätt mycket tid på morgnarna. Men resten av morgonfixet går snabbt, åtminstone nu när jag jobbar hemma.
Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är? 10 min. När det gäller min man kan jag få vänta ungefär hur länge som helst så honom börjar jag alltid ringa 30 min innan vi ska ses för att han eventuellt ska kunna komma i rimlig tid. Suck.
Hur långt skulle du gå för att få som du vill? Det beror helt på vad det gäller. Men ofta lyckas jag få igenom saker både hemma och på jobbet utan några jätteinsatser. Sen kan det förstås dyka upp saker där man verkligen måste ta strid men hittills har jag varit förskonad från sånt.

Inte Italien men Skåne. Längre söderut än så kom vi inte i somras

6 tankar om “Fem en fredag

  1. Italien är fint har dock inte åkt bil, blev tågresa. Gillar inte att springa men imponerad av alla som kan och orkar det. Envis person både bra och dåligt, men var kanske mer stridis när jag var yngre. Nu behövs det oftast inte på samma sätt, finns ju lite olika metoder också att få som en vill 😉

    • Jag har aldrig åkt tåg i Europa. Vi pratade om det i helgen faktiskt, att göra något sådant hela familjen. Men jag misstänker att det är oerhört dyrt nu för tiden så det blir kanske ändå bilen igen nästa gång det bär ut på europaturné.

  2. Bila till Italien har jag inte gjort, men något än värre, jag har åkt buss ner till Venedig! Det var rent ut sagt rätt vidrigt, trångt, hade min dotter med på resan, hon sov med huvudet i min famn och jag kunde inte röra en fena. Det blev den enda långa bussresan, något billigare än att flyga men fy så jobbig. Långa varma duschar låter härligt, jag har en rätt liten varmvattenberedare så törs inte chans att vattnet tar slut! En duktig löpare är du, jag har aldrig hittat tjusningen.Trevlig söndag

  3. Pingback: Fem en fredag v. 37: Namn - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s