Veckans kulturfråga

kulturfråga-ljus-e1597169764125Det här är första gången jag är med i Veckans kulturfråga hos enligt O. Jag har sett den hos andra men helt missat den för egen del. Den verkar dock både rolig och som ett ställe man kan få ännu mer bra bok- och kulturtips så jag hoppar på jag också.

Vilken bok ser du mest fram emot att läsa i höst? Åh, jag har verkligen ingen koll alls på bokutgivningen så några bra svar på frågan har jag inte eftersom den handlar om nyutgivning. Men är det något jag har lärt mig under åren av bloggande är det att man kan alltid anpassa frågan och svaren så att det passar ens eget blogginlägg så så får det bli idag.

Jag har kommit in i ett märkligt omläsningsflow. Det var länge sedan jag läste om böcker i någon större utsträckning men den här sommaren har jag tagit omläsningen till nya höjder. Nu håller jag på med Harry Potter-serien plus Sansoms böcker om 1500-talsjuristen Shardlake. Och vet ni vad, jag LÄNGTAR efter att få gå och lägga mig och läsa varje kväll. Det här är inte slöläsning eller bläddrande igenom böcker som jag läst många gånger tidigare, jag läser verkligen noga och uppskattar varje ord i böckerna. Vissa saker har jag glömt, vissa saker upptäcker jag för första gången och vissa saker är ett kärt återseende, det är en fantastisk upplevelse.

Så ja, det finns böcker jag verkligen längtar efter att läsa i höst, även om de inte är nya, och det ska bli en sann njutning att ta mig igenom alla dessa underbara sidor ännu en gång.

(Och när jag läst böckerna kan jag också se om HP-filmerna! Så mycket att njuta av, så lite tid! ;))

7 tankar om “Veckans kulturfråga

    • Jag läste den också för över 20 år sedan men sen har det blivit ett antal omläsningar genom åren. Läste om hela serien inför varje ny del som kom ut. Sen har jag haft ett uppehåll på några år men är nu alltså helt fast igen 😉

  1. Ibland saknar jag omläsning, men det blir ändå sällan av. Stadserien är de böcker jag läst om flest gånger och den kan jag bli sugen på ibland. Det är lite som att återse gamla vänner.

  2. ojoj, och jag som inte begriper mig på HP. har hört Stephen Fry läsa första delen och det gick bra och så har jag sett en film. det var första delen och det gick också bra. men jag känner inget behov av att fortsätta. det skulle vara för att lyssna på Stephen Fry i så fall. jag har läst om PO Enquist i sommar. det var mycket givande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s