Avslut sommarläsning. Eller gammal kärlek rostar aldrig.

Idag är det den sista augusti, traditionsenligt den sista dagen för min sommarläsning. Om jag väldigt kort ska sammanfatta det jag läst sedan 1 juni så blir det med orden njutbart och omläsning.

De böcker jag har läst har så gott som genomgående varit otroligt bra men det som kanske har varit ännu bättre är att jag känt igen så mycket eftersom jag läst många av dem tidigare. Jag har läst om Wolf Hall-trilogin, jag håller på att läsa om Harry Potter- och Shardlake-serierna och de är alla lika fantastiskt bra som de var första gången. Det jag tar med mig från sommarens läsning är att omläsning fortfarande funkar och att jag nog borde ta en titt i bokhyllan och återupptäcka fler gamla favoriter.

I morgon är det september och då inleds, förstås, höstläsningen. Den har jag inga planer alls för än så länge bortsett från att försöka fortsätta njutningsläsningen. När jag skriver det är det ju uppenbart. Jag jobbar inte med böcker (tyvärr) och jag förväntas inte läsa recensionsexemplar utan jag läser blott och enbart för min egen skull. Men ändå kan det ibland bli så att jag läser böcker som är halvbra, mest för att andra tyckt om dem och jag vill bilda mig en egen uppfattning, och så är det bokklubbsböckerna som ibland bara är för sega… Bokklubbsböckerna får jag fortsätta traggla mig igenom även då de inte är bra men jag ska låta fler lagom bra böcker få en snabb retur till bokhyllan eller biblioteket.

8 tankar om “Avslut sommarläsning. Eller gammal kärlek rostar aldrig.

 1. Det är toppen att njutningsläsa. Det försöker jag göra så mycket som möjligt även om jag jobbar med böcker. 😉

  Ps. Vad tyckte du förresten om Shatter? Hur var det att läsa den då du tidigare lyssnat på böcker i serien?

  • Shatter är jättebra men jag saknar uppläsningen så jag kom av mig lite. Den ligger till sig lite nu men kommer absolut att återupptas. Jag började lyssna på Nessers senaste igår (var på kontoret (!) så behövde pendlingslyssning). Älskar Nesser!

   • Låter härligt att du fick tillfälle att lyssna då. Nesser är ju jättebra särskilt när han läser själv. Har några böcker kvar tills jag kommer till den boken, inte dumt. 😉 Intressant med Shatter och lyssnandet. 😉

   • Låter lovande. Har lyssnat på några böcker lästa av honom, ingen favorit men det var ok. Beror nog på boken, stunden, vem en lyssnat på innan och en massa annat 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s