Brännaren

Jag läser ytterst sällan deckare nu för tiden men efter att både Fiktiviteter och Bokdamen tipsat om Brännaren av M.W. Craven kände jag att det var dags att ta upp en sådan igen. Jag valde dock att låna den på bibblan eftersom jag tyckte det var osannolikt att jag skulle vilja läsa om den.

Boken handlar om en seriemördare som bränner sina offer till döds och den suspenderade polisen Washington Poe blir, pga diverse orsaker, återinkallad i tjänst och satt att vara del av utredningen. Till sin hjälp har han Tilly Bradshaw, en kvinna med ganska speciella egenskaper som gör att hon har svårt att hantera omgivningen alla gånger. På så vis påminner boken om Bron, en äldre man (Martin Rodhe) och den yngre lite speciella kvinnan (Saga Norén) medan brutaliteten i morden för tankarna till Val McDermid MEN den stora skillnaden är att här mår folk rätt bra som individer och även om morden är brutala så skildras de inte i minsta detalj. Inte heller finns den en massa kursiva avsnitt med mördarens tankar vilket jag verkligen uppskattar.

Det här är den första deckaren på länge som jag verkligen uppskattade och jag kommer definitivt att läsa fler böcker av Craven. Jag vet inte om det finns fler böcker av honom på biblioteket men de är faktiskt värda att köpa annars.

  • Betyg: 4/6 (men om jag bara skulle jämföra med andra deckare så får den ett toppbetyg!)

 

 

6 tankar om “Brännaren

  1. Kul att du gillade den! Nu blev jag också lite påmind om den, läst en del sen dess…. Tyckte om den här och ser att det kommit åtminstone en till i serien och så finns det en serie till av Craven…Kommer snart en lista över böckerna på bloggen. 😉

  2. Pingback: Böckerna av M W Craven | Bokdamen - läser och lyssnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s