Fem en fredag: Höst

Hösten kom verkligen till oss den här veckan så hösttemat hos Elisamatilda passar utmärkt.

  1. Vad ser du fram emot i höst? Luften, kläderna, trädens färger, känslan av cocooning. Hösten har alltid varit min bästa årstid och jag njuter till fullo av den.
  2. När kommer höstkläderna fram? I september/oktober, beroende på hur temperaturen utvecklar sig. Sen får vi se hur allting blir. Om jag fortfarande mest sitter hemma kör jag ju nästan enbart jeans och tröja/blus (måste se lite respektabel ut på överkroppen, mjuka sköna jeans syns ju aldrig på skärmen) men om jag börjar åka in till kontoret så behöver jag se över min garderob inför den här höst- och vintersäsongen.
  3. När är det på riktigt höst? När luften blir krispig och träden ändrar färg.
  4. Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong? Jag tänker mycket mer på finansiering av resor under hösten än under resten av året. Skidsäsongen drar igång i december och ska betalas även detta år, i olika omgångar och med olika belopp. Och så äter jag förstås mycket mer äppelpaj än någon annan gång på året.
  5. Vad tar du med dig från sommaren? Känslan av värme, känslan av att leva i ett fantastiskt vackert land. Sen är jag också oerhört tacksam för att ha så goda vänner. Vi tillbringade två av fyra semesterveckor ihop med två av mina allra äldsta barndomskompisar och deras familjer (en vecka per kompisfamilj, inte alla på en gång) och det funkade utmärkt. När jag ser hur mina barn leker med deras barn på samma sätt som jag en gång lekte med deras mammor blir jag alldeles varm i hjärtat.

HöstIMG_1453

12 tankar om “Fem en fredag: Höst

  1. Men så härligt det lät med din sommar! Jag är inte heller besviken trots det ovanliga läget, tycker det har fungerat bra. Jag älskar också hösten, den klara luften och de vackra färgerna. Men ja känner att jag är ganska ensam om det, undrar om det beror på att man själv är född på hösten,,,,

  2. Pingback: Fem en fredag v. 36: Längd - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s