Fem en fredag: Antal

Fredag och dags för Fem en fredag hos Elisamatilda.

 1. Vilka fem platser har du besökt i sommar? Kivik, Åhus, Västerås, Funäsdalen och Tänndalen. Söder, mitt och norr. Rätt bra blandning. Vi är ju nästan alltid i Sverige på somrarna så för oss har det inte varit någon större skillnad mot ett vanligt år.
 2. Vilka fyra saker har du alltid med dig? Fyra? Telefonen är alltid med men i övrigt släpar jag runt på så lite som möjligt. Plånbok är med ibland, vid behov. Men de andra två går jag bet på.
 3. Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig? Grillat kött, hamburgare och mozzarellasallad är tre maträtter som har gått runt, runt, runt i sommar.
 4. Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö? Jisses, jag skulle inte klara mig två dagar på en öde ö får jag erkänna. Men kniv kanske? Filter för att rena vatten? Alternativt en varm sovsäck om ön befinner sig på våra breddgrader?
 5. Vad är en favoritsak i ditt hem? Mina nya bokhyllor. Jag vet inte om de kan klassas som en ”sak” men just nu är det dem jag är mest glad över.

 

20 tankar om “Fem en fredag: Antal

  • Jag har ju hamnat i siutationen att jag har tomma (!) hyllor. Jag har rensat så hårt och byggt så många nya hyllor att det gapar stora hål i dem. Maken och äldsta dottern tycker det ser tomt ut, själv ser jag det bara som en underbar möjlighet att kunna skaffa fler böcker med gott samvete 🙂

 1. Bokhyllor är härliga när de är fyllda av böcker av alla sorter. Jag skulle gärna vara stationerad på en öde ö, bara jag har lite mat så jag överlever så skulle jag älska att skrota runt helt själv.

 2. Du har fått stor variation i din sommar. Min längsta resa har gått till närmaste stad, 6 mil hemifrån. En bokhylla är nödvändig även här trots att jag med åren slutat köpa böcker och sållat bland dem jag hade. Bara kokböckerna tar x antal hyllmeter plats…
  Trevlig helg

 3. Härligt att ni kommit ut och rest lite i Sverige i sommaren. Vi har varit mest hemmavid men lyckas hitta utflyktsplatser ändå. Jag vill heller inte ha med mig så mycket, helst ingenting men mobilen och mobilfodralet/korthållare och epipen går jag aldrig utan 😂

  • Hemmavid är inte det sämsta det heller. Men just i år var så jag evinnerligt trött på mitt eget hem efter att ha sett enbart de här fyra väggarna sedan i mars att jag var tvungen att göra något.

 4. Du har haft en innehållsrik sommar verkar det som. Det där med den öde ön kan man ju fundera över. Men några dar skulle man nog klara sig? 😳

 5. Pingback: Fem en fredag v. 34: Vem, vad, när? - elisamatilda.se

 6. Pingback: Fem en fredag v. 35: Höst - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s