Fem en fredag: Fritt val

Fem en fredag hos elisamatida igen! Det har förvisso hunnit bli lördag men det brukar funka lika bra.

 1. Vilken tid skulle du helst vilja vakna varje morgon? Vid 06:30. Det är skönt att hinna med saker på morgonen lediga dagar även om en lång sovmorgon förstås kan vara skön mellan varven. På vardagarna vore det skönt att få sova ända till 06:30, nu går jag oftast upp en timme tidigare än så.
 2. Vad skulle du äta för frukost varje dag om det gick? Jag är en vanemänniska när det gäller frukost. Just nu naturell yoghurt med färsk frukt och nötter, grapefrukt, knäckebrödsmörgås och en kopp te. På vintern ersätts yoghurten med havregrynsgröt. Lyxigare frukostar kan vara gott ibland men inte varje dag.
 3. Om du enbart fick utföra en träningsform vilken skulle det vara? Åh, svår fråga. Spontant tänkte jag löpning men med löpning utan styrketräning kommer skadorna som ett brev på posten (för mig) så det funkar inte. Svaret får nog bli styrketräning, hela kroppen aktiveras och det går att få upp rätt mycket puls även utan att springa.
 4. Vilken bok skulle du äga om du bara fick äga en? Bibeln. Sen finns ju biblioteket och ljudbokstjänster för alla böcker jag inte får äga 🙂
 5. Om det bara fanns en högtid om året att fira, vilken skulle du välja? Julen. Älskar vintern, älskar myset.

8 tankar om “Fem en fredag: Fritt val

 1. Jag gör som du, fil eller yoghurt på sommaren ersätts av gröt på vintern. Vintern gillar jag också men ogillar julen som i mitt liv inneburit mest tråkiga måsten och dålig ekonomi. Beundrar alla som hoppar ur sängen glada som lärkor vid 6-7 tiden. Så mycket mer dagtid man får att spendera. Men jag tar igen det under sena kvällar o halva nätter ibland.

 2. Bra svar i bokfrågan, såklart finns ju bibliotek och ljudbokstjänster. 😉 Du kliver upp väldigt tidigt, ger ju förstås mer tid, jag är mer kvällsmänniska och på ett sätt är det bra då jag också jobbar kvällar mellan varven.

  • Jag går å andra sidan och lägger mig väldigt tidigt… Somnar så gott som aldrig efter kl 22 (och då har jag förhoppningsvis hunnit läsa lite innan dess). Så ska jag får något gjort är det morgnarna som gäller 😉

 3. Pingback: Fem en fredag v. 33: Antal - elisamatilda.se

 4. Pingback: Fem en fredag v. 33: Antal - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s