Semester -1: äntligen!

Nu är den äntligen här, sista dagen innan semestern. Det här är sannolikt den allra skönaste dagen på hela året, dagen då semestern ligger orörd framför mig och bara erbjuder möjligheter. Ikväll ska vi fira in ledigheten med champagne och god mat och i morgon börjar vi fundera över vad vi ska packa inför semesterns första etapp, en tur till Skåne.

Jag har inga ambitioner att läsa någonting alls på denna första semestertripp. Vi ska bo i kompisars gäststuga och får se till att vara ute dagarna i ända då inomhusytorna är rätt begränsade. Det här är vänner vi bara träffar någon gång per år så att då lägga tid på läsning är inte aktuellt under dagtid för då vill vi bara umgås och på kvällarna lär jag vara för trött. Väl hemma igen har vi inget planerat utan då kan det bli en del läsning, förhoppningsvis på stranden eller i alla fall på altanen. Men fokus under semestern blir ändå att hänga med barnen och hitta på saker med dem. De har försummats helt, eller i alla fall ganska mycket, dessa veckor mellan diverse läger och vår semester då vi helt enkelt haft för mycket att göra. Vi har ju varit hemma hos dem förstås men några aktiviteter har vi inte direkt fixat till för dem.

Den första boken jag läser den här semestern blir The Lantern Men av Elly Griffiths och sen får vi se vad det blir. Om jag följer min egen semesterläsningslista eller om det dyker upp nya intressanta böcker. Det får bli som det blir.

Nu dags för sista jobbrycket, vid 15-tiden slår jag på autosvaret på mailen och kopplar ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s