Helgfrågan sommar

Helgfrågan sommar

Mia fortsätter med Helgfrågan även i sommar och det är mysigt tycker jag, det blir lite som sommarföljetongen i tidningen; något att se fram emot och inte alltför krävande.

Vad läser du? Jag läser The Lantern Men av Elly Griffiths. Har bara hunnit de första 80 sidorna men den verkar riktigt bra tycker jag, det är alltid roligt att återse en favoritkaraktär. Jag lyssnar på Six Wives – The Queens of Henry VIII av David Starkey för helt kan jag inte släppa den där miljön än, det måste ske gradvis*.

Semestertips, filmtips, recepttips eller något annat tips? Idag blir det ett recepttips. Igår delade jag småtomater, hade över olivolja och en mängd färska örter och bakade i ugnen på 80 grader ganska länge (folie över större delen av tiden) och det blir så himla gott. Sen lade jag fetaost i ett foliepaket med olivolja, lite flytande honung, peppar och återigen en massa färska kryddor och bakade i ugnen ihop med tomaterna. Jag tog ut dem på slutet och lade längst ut på grillen så att de skulle få lite extra värme och det blev otroligt gott även detta. Till tillbehören serverades grillade lammfärsbiffar och tzatziki. Osten kan också ätas med bara en sallad till, det är lika gott det.

 

*igår kväll hade vi den ytterst teoretiska diskussionen om vad vi skulle göra om vi vann 500 miljoner. Jag hann knappt öppna munnen innan maken förklarade för barnen att ”mamma skulle köpa alla böcker som finns om Henrik VIII och sen låsa in sig på vinden och bara läsa” – och det kan faktiskt finnas ett visst mått av sanning i det 😉

11 tankar om “Helgfrågan sommar

    • Ja, jag har det också bra som det är (även utan alla Henrik VIII-böckerna) 😉
      Trädgård är skönt även om vi inte har åstadkommit några stordåd när det gäller planteringar mm men den är grön och lummig och vi har gott om kryddor och fruktträd samt gott om plats för lek för både hund och barn. Det är gott nog.

    • Tack! Det ska bli otroligt skönt. Faktum är att jag redan nu är klar med precis allting så skulle kunna stänga ner nu men tänkte vänta till kl 14 då min chef har en ledig lucka i sin kalender – det kan vara trevligt att ringa och önska trevlig sommar.

  1. Mycket som blir gott av att ugnsbakas. Provade smältrabarber på det sättet (tallrik istället för folie över) och vips fick rabarberpajen en vinnande konkurrent! 😀
    Henry VIII:s liv och leverne kan man både fascineras och förfäras över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s