Semester -2: bokklubbsböcker

Idag har vi sommar här igen! Strålande sol och varmt om än lite blåsigt. Jag åt frukost ute på altanen och det är alltid en bra start på dagen tycker jag. Sen har jag klarat av ett par möten, skickat ut några inbjudningar till möten i höst och snart tänker jag ta med mig mina yngsta avkommor plus min gudson ner till bryggan för ett bad. Det är otroligt skönt att faktiskt vara klar med att-göra-innan-semestern-listan redan dagen innan sista dagen.

Dagens nedräkningstema är bokklubbsböcker. I båda mina bokklubbar så turas vi om att bestämma bok och ingen kan opponera sig mot ett val. På så vis blir det en väldig bredd i det vi läser men jag kan känna att vi på senare tid gått mer och mer mot böcker som inte är så himla lättlästa utan där vi nog mer trott att böckerna ska vara bra att diskutera än bra som skönlitteratur. Nu i sommar är det Emma’s War av Deborah Scroggins för den ena träffen och En stund är vi vackra på jorden av Ocean Voung plus Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck som ska läsas inför höstens bokklubbar. De två första finns hemma redan men Skybäcks bok får jag lov att införskaffa.

Utan att egentligen veta något om någon av de tre böckerna så tror jag att Scroggins bok kan vara ganska jobbig att ta sig igenom. Väldigt komprimerad text och 400 sidor lång. Skybäck räknar jag med är väldigt lättläst och ren underhållning medan Voung verkar vara en bok som man läser med hjärtat och som berör.

Jag tror att det kan vara min tur att välja bok i en av bokklubbarna härnäst och jag funderar, helt i linje med vad jag skrivit om bokvalskriterierna ovan, på Oktoberbarn av Linda Boström Knausgård. Skulle den visa sig vara tung eller jobbig så är det i alla fall bara 189 sidor att läsa.

Hur väljer ni böcker i era bokklubbar?

En tanke på “Semester -2: bokklubbsböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s