Semester -5: jobbläsning i sommar?

Jag har haft flera chefer på senare år som kommit med boktips men bara en av dessa chefer har rekommenderat skönlitterära böcker, de andra kommer med förslag på ledarskapsböcker, organisationsböcker, förändringsböcker etc etc etc. Jag har ett jätteroligt jobb och har för det mesta haft riktigt bra chefer hos min arbetsgivare men, MEN, att läsa om jobbrelaterade saker på semestern är jag inte speciellt sugen på om jag ska vara helt ärlig.

Nu har min chef skickat en hel bok i pdf-format och jag kan säga att just den kommer inte att bli läst. Inte i sommar och sannolikt inte heller senare.

Hur gör ni? Läser ni mycket jobbrelaterad litteratur? Jag kanske borde börja göra det men just nu, när jag inte vet hur jag ska uppbåda energi ens till att jobba de här sista dagarna, känns det oöverstigligt jobbigt och fullständigt ointressant. Däremot måste jag nog ta tag i min certifiering i SAFe (agil utveckling) för den behöver jag men sen får det nog räcka med jobbläsning. Och är jag snabb och fokuserad klarar jag kanske av den där SAFe-delen innan fredag så att jag kan lämna jobbet helt åt sidan när jag är ledig.

Phu.

2 tankar om “Semester -5: jobbläsning i sommar?

  1. Läser sällan jobbrelaterad litteratur. Skönlitteratur kan vara mycket givande även för jobbet. Antingen som paus för hjärnan eller med saker att lära eller fundera över.

    • Jag resonerar likadant. Jag funderar dock ibland på att läsa något med lite psykologiinriktning, det vore bra att lära sig förstå mer om hur vi funkar som människor i samband med förändring etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s