Semester -7: bäst hittills i år

Idag är det rätt varmt och skönt här men det regnar till och från. Jag och Cromwell flyttar in och ut från altanen, helt styrda av regnskurarna. Jag hade gärna velat ha någon slags veranda med tak på så att man kan sitta ute även om det regnar men det har vi tyvärr inte.

Nu när halva året har gått så är det dags att sammanfatta läsningen lite.

Jag har läst 26 böcker hittills i år. Det är det lägsta antalet sedan jag började föra statistik men det har en god förklarning; Mantels böcker om Cromwell tar lång tid att läsa och jag bestämde mig ju för att läsa om de två första delarna innan jag tog mig an den sista som kom ut nu i våras så de senaste två månaderna har inget annat blivit läst.

Av de 26 böckerna är 9 stycken ljudböcker. Detta låga antal kan förklaras med coronavirusets frammarsch. Ingen pendling innebär ytterst lite lyssnande. Jag har mest läst på svenska hittills i år, bara 6 böcker är på engelska. Men det beror på vilka titlar jag har valt, det är inte så att jag har valt bort de engelska böckerna.

Bäst i år då? Eftersom jag ju är smått besatt av Cromwell & Co så är det ingen överraskning att de tre böckerna toppar listan oavsett hur man mäter kvaliteten på läsningen. Det blir inte bättre än så här. Men om jag bortser från dessa som nästan är utom tävlan så är Anna-Karin Palms biografi över Selma Lagerlöf, Jag vill sätta världen i rörelse, det bästa jag har läst i år. Om inte The Mirror and the Light hade kommit ut nu är det inte omöjligt att jag snöat in på Lagerlöf istället, det var så mycket jag blev nyfiken på efter att ha lyssnat på boken. Men hon finns ju kvar, vi packade t om upp hennes samlade inbundna verk och ställde upp i våra nya bokhyllor för inte så länge sedan.

Vilken är er bästa läsning/lyssning hittills i år?

En tanke på “Semester -7: bäst hittills i år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s