Fem en fredag – värme

Jag känner mig som en udda fågel bland många av de bloggar jag följer. På vintern är det ytterst få som gillar snö och kyla och nu tycker många att det är för varmt. Själv älskar jag snö och jag njuter till fullo av den pågående värmen.

Hur svalkar du dig helst i värmen? Med ett bad. Jag badade länge efter löpträningen i morse och jag åkte ner till badet så fort jag loggat ut från jobbet nu i eftermiddags.
Vad för törstsläckare föredrar du? Citrondryck. Oklart vad det är just med lemonad/San Pellegrino/färskpressad citronjuice men de är de drycker som släcker törsten bäst tycker jag.
Förändras dina matvanor under sommaren? Aptiten runt lunch förändras när det är varmt så en sallad eller lite yoghurt räcker bra. Sen grillar vi förstås titt som tätt också.
Hur varmt är för varmt? Vet inte riktigt, det beror på var man befinner sig. Men nuvarande värme är helt ok tycker jag, jag njuter till fullo.
Vad är mest glädjande med värme? Alla blir så glada och kvällarna är ljuvliga.

Morgonens badplats

Fler värme-svar hittar du hos Elisamatilda.

10 tankar om “Fem en fredag – värme

 1. Är det på bildens bad du brukar simma? Ser helt ljuvligt ut. Jag har badat alla varma dagar förutom igår och idag. Min lilla vovve kan inte gå på het asfalt, det är knappt en kilometer till badstranden, tyvärr längs landsvägen. Och själv blir jag lika svettig innan jag är hemma igen. Vinterns kyla klarar jag betydligt bättre, även om jag som äldre blivit mer av en fryslort. Men jag hävdar att det är lättare att klä på sig tills man inte fryser än att klä av sig tills man inte svettas.
  Men visst öppnar vi upp under sommaren, pratar och umgås som aldrig på vintern. Och det behöver vi folket här uppe i norr

  • Jag badar där ibland efter träning. Men annars är det en annan strand eller klippor som jag hänger vid.
   Jobbigt att vovven har svårt med tassarna. Det har jag inte upplevt med vår hund men han har en exceptionell päls (mer får än pudel) så han lider i värmen. Vi håller honom väldigt, väldigt kortklippt och även om han ganska nyligen klipptes så tar vi en klippning till nästa vecka inför semestern.

 2. Fin bild, känns svalkande liksom.
  Snö i lagom mängd är väl okej, men en massa tungt tillpackad drivsnö efter hård blåst som gör en insnöad är ganska frustrerande. Tycker jag. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s