Tänk snabbt!

Undrar om det är en av de varmaste dagarna hittills i år idag. Vilken fantastisk dag. Har dock hysteriskt mycket att göra på jobbet så har inte ens varit ute och druckit kaffe. Har vid närmare eftertanke inte heller hunnit äta lunch… Med andra ord behöver jag en minipaus nu så jag passar på att svara på frågorna hos Enligt O.

badare eller badkruka? Det här är ju lite roligt, jag har helt ändrat läggning här. Förr badade jag så gott som aldrig men de senaste åren har något hänt, nu badar jag helt plötsligt utan bastu, utan att vara genomsvettig – och jag tycker att det är skönt! Senast igår tog vi med oss picknick och åt middag vid en sjö och det var underbart skönt att simma omkring lite efter maten.

hav eller sjö? Svårt val men det är något visst med sjöar tycker jag.

färskpotatis eller nypotatis? Jag pratade med min skånske make häromdagen om detta (då jag aldrig hört ordet nypotatis innan jag träffade honom) och frågade om skillnaden. Han hävdade att det bara var olika ord för samma sak men sen läste jag en artikel i SvD om svenska mattraditioner och där stod det något om att ingen vettig bonde skulle förr i tiden ha tagit upp potatis innan den var helt klar. Så då funderar jag på om nypotatis kan vara de där små mjälla potatisarna som bara faller i sär i munnen och som bara kommer tidigt på säsongen medan färskpotatis är all potatis som går direkt från jorden till bordet. Men för att återgå till den egentliga frågan så säger jag färskpotatis. Oavsett när på sommaren den är upptagen.

Dublin Murders eller Morden i Helsingør? Har inte hört talas om någon av dem. Men ikväll tänker jag titta på Morden i Midsomer.

Dockorna som följetong eller vänta på boken? Just Dockorna känner jag inte till men jag läser Peter Englunds Söndagsvägen som följetong i SvD nu. Det är något sommarromantiskt över följetongerna som jag inte vill vara utan.

6 tankar om “Tänk snabbt!

  1. Varmt är det! Ska bli över 30, lite i varmaste laget för mig. Men det finns ju skugga och som tur är det svalt inomhus. Är lite tvärtom för mig när det gäller badandet. Lunch behövs och kafferast också 😉

  2. Var tvungen att googla det där med potatis och det verkar främst vara dialektalt (finlandssvenska har t.ex. nypotatis), men om det är någon skillnad så verkar det isf vara att färskpotatis är de första, men att potatis får kallas färskpotatis eller nypotatis så länge de tas upp ur jorden under sommaren. Sommarpotatis används tydligen också. Morden i Midsomer ja, den har jag gett upp, men gillade den i början och för många verkar det vara ett klassiskt semestertecken.

  3. Intressant om skillnaden/likheten mellan färskpotatis och nypotatis. Själv säger jag färskpotatis om… färskpotatis 😉 Men kul att se att andra bara hört begreppet nypotatis. Blir nyfiken på vad Dockorna är för serie..? Måste googla, för det här har jag helt missat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s