Fem en fredag – solsken!

Nu ska jag strax stänga ner datorn för idag. Det är något som jag upplever som lätt stressande, när är man egentligen färdigjobbad när man jobbar hemma? Jag har massor kvar att göra och det dröjer flera timmar till middagen så jag skulle kunna fortsätta länge till. Men å andra sidan är det fredag och jag känner att jag behöver koppla av lite så därför bestämmer jag att min arbetsdag tar slut nu. Punkt.

Fredagsfrågorna hos Elisamatilda handlar om solsken och ljuspunkter, mycket passade en dag som denna.

 1. Vilket är ditt första tecken på sommar? När det blir varmt i luften, inte bara i lä mitt i solen. I och för sig kan det ju gå en hel sommarsemester utan att man får uppleva det en enda gång så det var nog ett dumt svar kom jag just på. Då svarar jag syrener i stället. Denna underbara blomma som jag så starkt förknippar med skolavslutningar och sommarlov.
 2. Vad har gjort dig glad idag? Ett samtal med HR. Vissa männskor tycker jag mer om än andra och just min HR-person är en sådan. Jag fick ur mig en massa saker och fick bra respons och som alltid kom han med lite nya tankar.
 3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem? Biblioteket. Det är en utbyggnad med många fönster i söderläge.
 4. När senast kom sol efter regn? Tja, när regnade det senast? Det var någon vecka sen tror jag.
 5. Vad gör du helst en solig dag? En tidig löprunda som avslutas med ett dopp, frukost på altanen och sedan ner till stranden. Till kvällen grillning och sedan sitta kvar länge ute och njuta av kvällen. Jag hoppas att vi kan få några sådana dagar och kvällar nu i sommar, det tycker jag vi är värda efter den här regniga, kalla och allmänt bedrövliga våren.

kids-3889205__340

14 tankar om “Fem en fredag – solsken!

 1. Har ni inga mygg som besvärar kvällstid? Här kan man baske mig inte sitta ute en enda sommarkväll, ändå köpte jag en myggjagare, en thermacell ifjol, hjälper föga! Inssekterna förstör ju sommaren…
  Nä jag är inte alls gnällig, bara trött, hihi’
  Njut av en solig helg, hoppas jag!

  • Nej, faktiskt inte. Vi har bott i huset i nio år och har bara sett någon enstaka mygga. Däremot var jag ute i närheten av en sjö häromkvällen och där var det gott om mygg 🦟 . Hu.

  • Långläsning av tidningen finns absolut med. Vi håller dessutom fast vid papperstidningen. När tid ges så ger jag mig också på soduko (rätt ok) och korsord (är jag obeskrivligt dålig på) och bara njuter.

 2. Det är nog många som håller med dig att vi alla är värda en sån där underbar sommardag – men sen är bara frågan, får vi det!? Det är så mycket som ska stämma, det ska vara fint soligt väder, det ska vara varmt i vattnet, man ska ha nån god kött- eller fläskbit hemma att grilla – och gärna nåt gott vin som man kan dricka till. Fast ärligt talat har jag tröttnat på att dricka både rött och rosévin, och vitt passar inte till allt. Fast det är klart, man kan ju grilla lax förstås…..
  KRAM/Susie

 3. Känner igen det där med att det alltid finns mer jobb att göra, men då tycker jag att det är skönt med flextid, då kan man jobba ”över lite” när det är dåligt väder eller man egentligen inte måste/vill göra något annat för att sen ta igen det. Älskar att jobba hemma 😉

 4. Ja, syrener är verkligen försommar! De vita blommar här nu, funderar på att ta in några, kortvarig blom inne, men doften är värt det. 🙂

 5. Syrenblomningen håller jag med om är starten på sommaren. Här blommar de inte än men snart. Så härligt det låter med ett bibliotek, det skulle jag vilja ha. Sen låter det kanon att du hade ett så bra samtal med din HR-person, det är guld värt och kan lyfta en massor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s