Tänk snabbt!

img_2550Enligt O har fastnat för växthusodling och det låter väldigt mysigt tycker jag. Jag skulle vilja ha ett riktigt växthus men det är tyvärr väldigt långt ner på priolistan över allt som behöver göras i/inhandlas till det här huset. Men det blir nog ett litet växthus i plast även i år, det fyller ändå mina mest grundläggande behov av basilika, tomater och gurkor. Det börjar väl bli hög tid att börja sätta fröer förresten, jag har helt glömt bort det i dessa iskalla tider.

röda eller svarta vinbär? Jag gillar saft och gelé på röda vinbär men svartvinbärssylt går inte heller av för hackor. Vi har mer svarta än röda vinbär i trädgården så därför väljer jag svarta.

tomat eller gurka? Solmogen tomat, en god mozzarella och egenodlad basilika – en standardrätt i den här familjen hela sommaren. Jag har inget emot gurka egentligen och vintertid slår den tomaterna som smakupplevelse men nu ser jag framåt och fokuserar på den sommar som förhoppningsvis ska komma. Mina egna gurkor brukar vara fantastiskt goda så det här var ett svårt val måste jag erkänna.

planera eller vara spontan? I den här familjen är det svårt att vara spontan pga att det är väldigt svårt att få iväg mina familjemedlemmar utan timmar av förberedelse (och nej, det är ingen problembild som ligger bakom, det är bara inbyggt i deras gener… jag skyller på farsarvet) men jag skulle vilja både vara mer spontan och att någon annan i familjen skulle kunna komma på en bra idé som vi genomför utan större åthävor. Jag ska jobba på det här i sommar när planerna ändå är rätt begränsade så därför svarar jag som jag gör. Hoppet är det sista som överger en sägs det ju och skam den som ger sig.

läsa i solen eller i skuggan? Jag tycker det är lättast att läsa i skuggan men det kräver ju att det är tillräckligt varmt. Ofta sätter jag mig så att huvudet skuggas och kroppen är i solen.

rosévin eller bubbel? Sett över året dricker jag mycket mer champagne än rosé men återigen, det är sommarfokus på mina svar så då får det blir rosé för det funkar till det allra mesta så här års.

 

5 tankar om “Tänk snabbt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s