Fem en fredag: utrymme

Så där ja, jag kom mig inte för att svara på Elisamathildas frågor i fredags och inte heller i lördags (så skönt att slippa hålla på med dator och telefon efter den här veckan!) men nu har jag precis jobbat lite så jag avrundar datoranvändandet för idag med att svara på frågorna här.

 1. Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme? Den sorgliga sanningen är väl att jag vi då skulle samla på mig oss ännu mera saker…. Vi har gott om förvaringsutrymmen i huset men eftersom vi är sämst på att sortera, slänga och strukturera så… Min övriga familj har det här med rensning som ett slags kall men tyvärr hoppade den genen över mig. Så svaret är att vi inte behöver mer utrymme, vi behöver smartare lösningar för de utrymmen vi har.
 2. Vad skulle du göra med en större bostad? Ett riktigt arbetsrum, ett TV-rum för barnen, en större tvättstuga. Men jag klagar inte på den bostad vi har idag heller. Ett annat icke-befintligt intresse är nämligen det här med inredning. Vi har fullt sjå med de rum vi har så tveksamt om vi egentligen skulle bli lyckligare med flera rum att inreda och köpa möbler till.
 3. Skulle du hellre ha större kök eller badrum? Alltså i en drömvärld så… Men i den verkligen världen så hade det varit helt ok med större badrum men det fanns verkligen inget bra sätt att utöka storleken på de vi har mer än vi gjorde när vi renoverade dem när vi flyttade in. Så det får vara bra så här. Vi har i alla fall tre badrum och tre toaletter – det gillar vi.
 4. Vad skulle du göra med ett större sovrum? Ingen aning. Vi kommer att göra en walk in closet den dagen vi renoverar vindsvåningen där vi har sovrummet så vi behöver inte ett strörre rum (bara mer pengar) för det. I övrigt får vi rum med både en TV-hörna med två fåtöljer, garderober, byrårer och sängar och fler saker än så kan jag inte komma på att vi skulle behöva faktiskt.
 5. I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma? I köket eller i vårt nyinredda bibliotek. Nu flyttar jag runt mellan rummen på dagarna för att få variation i min arbetsmiljö och jag är oändligt tacksam för att hantverkarna hann bli klara innan allting smällde till här i världen.

5 tankar om “Fem en fredag: utrymme

 1. Haha det känns som att rensningsgenen också hoppades över hos mig. 😉 Härligt med bibliotek, ser väldigt fint ut, förstår att det känns bra att det hanns klart innan det slog ner över världen.

  • Inte så luxuöst som det låter. Ett på övervåningen och ett på nedervåningen och sedan ett, fortfarande orenoverat, med delfiner-i-solnedgångs-kakel i källaren. Men framför allt skönt med tre toaletter. Delfinbadet används primärt till hundbadande. 😉

  • Och det fanns en ”bastu” när vi flyttade in. Dvs ett aggregat med en träbänk i ett förråd… Skulle gärna ha en riktig bastu den dagen vi gör om i källaren men den där varianten revs ut rätt snabbt.

 2. Ping: Fem en fredag v. 19: Just nu - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s