Fem en fredag – kultur

Hm, vaknade kl 5 denna lördagsmorgon. Klockan har hunnit bli 6 nu och jag funderar på om jag ska ta med mig min fina (och extreeeeemt morgontrötta) hund ut och springa en timme. Vore skönt men å andra sidan skulle nog kroppen må bra av en vilodag idag, jag har tränat varje dag hittills den här veckan. Jag får klura lite till på det och passar på att svara på Elisamatildas fredagsfrågor så länge.

Vad för slags museum föredrar du att besöka? På hemmaplan här i Stockholm är mitt favoritmuseum Fotografiska. Det finns ju massor av andra fantastiska museer i stan men jag gillar fotokonst och kan gå i timmar och ta in alla de intryck som bilderna ger. Dessutom byter de utställningar ofta så det är alltid ny konst som visas varje gång jag är där.

Sen har vi ju Skansen också, där var vi väldigt ofta när vi bodde i stan men vi åker fortfarande in flera gånger per år och på höstlovet är vi där flera dagar i rad. Det är definitivt en av Stockholms allra vackraste pärlor.

Vilken typ av film ser du helst på bio? Det måste nog vara actionfilm. Sist jag var på bio var det i Mall of Scandinavia i deras iMax-salong (tror jag den kallas) och såg en 3D-film, någon marvelfilm, och det var jättekul.

När var du senast och såg på teater? Jag och min yngsta var på Folkoperan och såg Coraline i början av året. Jag längtar till dess vi kan göra något liknande igen…

När besökte du senast ett bibliotek? Jag minns inte vilken dag det var men jag tar en sväng in på biblioteket minst en gång i veckan när jag är och handlar. Det är inte alltid jag lånar något men jag brukar slå en lov och kolla på nyhetshyllan och på det stora bokbordet som visar upp böcker på olika teman. Och sen har vi världens bästa bibliotikarie som det alltid är lika roligt att prata böcker med.

Var spenderar du helst en kulturell förmiddag? Åh, så många val… Frukost inne i stan på Nytorget 6, guidad fogelströmsvandring, en kaffe på Söder, promenad till Nationalmuseum och ett besök där. Fortsätta till Skånska gruvan för en sen lunch och vidare till Waldemarsudde och shopping av ett par nya krukor. Sedan Djurgårdsfärjan till Slussen och en sväng in på Fotografiska för fotokonst och ett glas vin på restaurangen där.

En förmiddag räcker inte till men det skulle bli en ytterst lyckad heldag. Kanske ska jag fira min födelsedag så om det är möjligt framåt sommaren.

6 tankar om “Fem en fredag – kultur

  1. Låter som en hund i min smak, med morgontröttheten alltså 😄 Det är kul med teater. Låter som en väldigt trevlig kulturdag, hoppas det kan bli så på din födelsedag, iaf kanske en del är möjligt.

  2. Vilka härliga förslag till en kulturell förmiddag du bjuder på! En guidad vandring hade jag gärna också följt med på, Fogelström eller annat tema.

  3. Kan hända att min kommentar dyker upp men annars tycks den ha flugit ut i cyberrymden här i morse. Trevlig kulturdag, låter som något i min smak. Liksom Coraline och Fotografiska och Skansen. Önskar att jag bodde närmre Stockholm. Slottskogen och Universeum är dock bra med.🙂

  4. Pingback: Kultur forts. – Tant Augustas tekopp

  5. Pingback: Fem en fredag v. 18: Utrymme - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s