Ben hit och dit

Idag fick jag ett mail från Goodreads. Jag registrerade mig där någon gång för länge sedan men har egentligen aldrig använt tjänsten. Mail får jag dock kontinuerligt och tydligen har jag registerat att jag läst en bok av Kathy Reichs och hon har nu kommit ut med en ny bok fick jag information om. I detta lässvackornas tidevarv tänkte jag att en deckare kanske kan vara en bra medicin men så inser jag att jag har ju ingen aning om var i serien om Temperance Brennan jag är och när jag ögnar igenom titlarna så heter ju alla någonting med ”bones”. Hur i hela friden ska jag då veta vilken bok som är näst på tur? Jag läser beskrivningarna av ett par av böckerna men det ringer inga klockor alls. Antingen ligger jag verkligen långt efter i den här serien eller så minns jag ingenting…

Så vad göra? Jag tycker den här serien är lite underhållande men har någon slags tvångstankar om att en serie ska läsas i ordning och att alla delar ska läsas så det strider mot hela min konstitution att helt plöstligt hoppa över en massa böcker och gå direkt på den senast utkomna. Jag ser ingen annan utväg än att på allvar ta tag i uppackandet av böcker och därigenom få koll på vilka böcker jag verkligen har.

Jag började packa upp böcker i våra nya fina bokhyllor i förrgår och lyckades få upp en massa kartonger med gammal kurslitteratur till en början. Litteratur- och idéhistoriaböckerna väckte många angenäma minnen och flera av dem får stanna kvar. Ekonomilitteraturen gav inte riktigt samma känsla och när jag öppnade dem fick jag mest ångest över hur mycket det är möjligt att glömma. Sen drömde jag mardrömmar på natten om att jag blev av med jobbet men fick inget nytt för att jag inte var klar med sista kursen i statistik. Jag vaknade alldeles kallsvettig. Men jo, jag är klar med alla mina universitetskurser och nej, de böckerna fick inte stanna kvar. De ligger nu i en soptunna nära mig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s