Helgfrågan – läslust

Fredag! Det här har varit en väldigt lång och väldigt konstig vecka… Det ska bli ovanligt skönt med helg. Vi har en konståkningsuppvisning i morgon förmiddag och lite andra barnaktiviteter på söndag men inga andra åtaganden. Förhoppningsvis blir hantverkarna klara på lördag och i så fall vet vi vad vi ska göra – damma!

Mitt i allt detta som pågår omkring oss är det skönt att Mia låter Helgfrågan fortsätta. Kända rutiner skapar ändå ett visst lugn.

img_2671-1

Hur gör du för att hitta motivation och inspiration till att läsa? Det där varierar väldigt över tiden och jag skrev precis ett inlägg om det. Jag har haft några biblioteksböcker hemma de senaste veckorna men har inte kommit någonstans i dem. Det har inte varit böckernas fel, det är jag som inte har varit sugen på att läsa. Igår hämtade jag dock hem Mantels och Sansoms avslutande böcker i respektive serie och DÅ, då kände jag helt plötsligt en väldig lust att börja läsa igen. När jag kom ut ur duschen i morse kände jag mycket noga efter om jag kanske inte var lite sjuk och borde ligga i sängen och läsa istället för att jobba men hur noga jag än kände efter så fanns det inte minsta lilla symptom på någonting så nu får boken vänta till ikväll istället. Jag påbörjade omläsningen av Wolf Hall igår och jodå, den verkar lika bra den här gången som förra.

Det är rörigt i världen och dessutom är det mycket som händer på jobbet på flera plan men det faktum att vi nu jobbar hemma gör att stressnivåerna sjunker radikalt. Igår stängde jag ner datorn 16:45 och kl 16:50 stod jag i köket och förberedde middagen. Det är stor skillnad mot att komma hem 1,5 h efter det att datorn är undanstoppad på kontoret. Likaså blir ju morgnarna väldigt mycket lugnare när inga tåg ska passas och vi kan lyxa till det med att köra barnen till skolan och i samma veva passa på att ta en tur med hunden i skogen innan jobbdagen börjar.

Med utebliven pendling saknar jag dock min ljudbok eftersom jag så gott som uteslutande lyssnar när jag pendlar. Saknaden blir inte mindre av att jag lyssnar på Nattfärjan av Robotham och den är lika bra som hans tidigare så jag vill verkligen lyssna men ännu återstår att hitta någon form av rutin för att få in lyssning i vardagen som läget ser ut nu.

Bonusfråga: Har du någon favoritmusik du lyssnar på samtidigt som du läser? Nej, jag vill ha det tyst när jag läser. Någon gång har jag klassisk musik på men jag tycker att böcker avnjutes bäst i tystnad.

9 tankar om “Helgfrågan – läslust

  1. Det är väl ofta inte böckernas fel. Är kanske inte rätt tidpunkt för en viss bok och då är det bättre att ta någon annan som man är mer sugen på.

    • Helt sant, inte ofta man kan skylla på böckerna. För min del är det dessutom oftast så att sömnen lockar mer än läsning och då kan det gå ganska långt tid med minimalt med läsning.

  2. Du har lång resväg till/från jobbet., förstår att det blir skillnad när du jobbar hemma. Har haft lång resväg förut men nu har jag nära och hinner inte lyssna så länge på ljudbok, blir oftast bara på vägen till jobbet, när jag ska hem är jag många gånget lite för trött i huvudet. Men jag lyssnar en hel del hemma när jag gör tråkiga saker som att diska, plocka undan. Och ibland gör jag det bara för att jag vill göra det och behöver det. Låter lovande att Nattfärjan också är bra!:)

  3. Nej, det är nog ganska sällan det är böckernas fel att man kör fast ibland, men det finns ju så många olika sorters böcker att välja bland, och boktips behöver man inte leta särskilt länge efter heller. 😉

    • Nej, inte än. Började med Mantels serie (inkl omläsning av de två första böckerna). Tombland ligger fortfarande bredvid sängen och jag klappar lite på den då och då och ser mycket fram emot att återse Shardlake.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s