Fem en fredag – bad

Fredag! Semester! Fredagsfrågor!

När tog du ett bad senast? I badkar – åratal sedan. I bassäng – i onsdags. I havet – i måndags.

När lärde du dig simma? När jag var 6 eller 7. Jag minns att jag fick gå i simskolan två gånger, de flesta andra klarade det på en termin.

Räknar du dig till badkrukorna eller badankorna? Jag kan doppa mig men jag är inte den som ligger i vattnet länge. Om jag inte är på varmare breddgrader vill säga men det är jag ju aldrig numera eftersom vi se till att hålla den svenska fjällvärlden igång med våra surt förvärvade pengar och semesterdagar. (Nejdå, inte bitter alls…)

Var badar du helst? I badkar – på hotell. I bassäng – Nacka simhall. I havet – varhelst det inte ger mig frostskador sommartid.

Vad säger du om isbad? Älskar det. Varje måndagkväll oktober-april bastar jag och badar i havet. Inte så mycket till isvak i år men vanliga vintrar är det ju förstås is runt vårt lilla badhål som hålls öppet med hjälp av en liten propeller under bryggan som håller vattnet i rörelse.

Uppdatering: Hur kunde jag glömma? Det ALLRA bästa badet är att ta en simtur i en av sjöarna i skogarna här hemma efter en löprunda. Ett nakenbad tidigt på morgonen när det inte är någon i närheten (eller i alla fall ytterst få). Att simma omkring i en sjö som känns som siden mot kroppen och bara njuta av den trollska stämningen. Det är det bästa badet!

12 tankar om “Fem en fredag – bad

  • Efter bastu är det superskönt. Utan bastu? Det har jag inte vågat 🙂
   Jag tror att det är nyttigt med de där baden, hela kroppen känns liksom både uppfriskad och trött efteråt och hjärtat får sig definitvt en knuff 🙂

 1. Ligger inte länge i vattnet, nej det tror jag det om det är så du badar i isande kallt vatten! Duktigt av dig, i mitt hemland Finland badar många året om i sjön och blir inte förkylda alls och slipper även värk som annars plågar. Låter förträffligt egentligen…
  Trevlig helg

  • Haha, nej på vintern är det blixtsnabba dopp. Tror att det är bra för både kropp och knopp med de där iskalla baden, man liksom känner hur hjärtat får en knuff. Och knoppen renas med prat i bastun och lite egentid.

 2. Oj isbad det var tufft gjort, säkert bra. Men det skulle jag inte våga, för frusen för det. Det är ganska vanligt i Finland som jag är ifrån. Där är det mycket bastu också men jag gillar inte bastu…

 3. Oj, vad jag huttrar nu! Tror att du är den enda av alla deltagare i veckans tema som älskar vinterbada. Burr, burr;-)
  Dessutom är det så roligt att läsa att du gärna lägger dig i ett badkar på hotell. Det gör nog nästan alla som bara har en dusch eller som inte utnyttjar badkaret hemma. Då blir det ju lite extra lyxigt att njuta av ett skumbad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s