Helgfrågan – rea

Klockan 06:30 tog jag mig ur min varma säng för att låsa upp åt hantverkarna. Visst har de nyckel men vi låser alltid ett extralås på nätterna för jag tycker det känns tryggast. De kom i sedvanlig ordning 06:45 och eftersom jag ändå var uppe och faktiskt ganska pigg så kokade jag mig en kopp te och sitter nu i köket och bloggar lite. Renoveringen fortskrider och det kommer att bli så bra. Igår påbörjade finsnickaren bokhyllorna, det är dem jag ser fram emot allra, allra mest.

img_2671

Veckans Helgfråga hos Mia handlar om rean som drar igång snart men förbeställningarna är i full fart redan tycks det som.

Har ni kollat in rean och förbokat några böcker? Nej, inte än. Jag blev erbjuden en katalog på Akademibokhandeln när jag var där i torsdags (obs! köpte inget till mig själv, bara ett alla hjärtans dagskort och hjärtklistermärken till mina små guddöttrar – just sayin’). Jag tackade nej då men när jag hämtade in tidningen nu på morgonen så låg en katalog där och det kostar ju inget att bläddra igenom den så här på morgonkvisten. Riktiga tidningen spar till jag frukosten.

Bonusfråga: Vad längtar du efter? SPORTLOV! Snö, ledighet, åka skidor, sova och läsa. Herre min je, jag tycker sportlovet brukar komma nästan väl snabbt inpå jullovet men nu ska det bli väldigt skönt. Sen längtar jag förstås till dess att renoveringen är klar så jag kan ställa upp alla mina böcker i mina nya fina hyllor. När vi har googlat på bilder och inspiration kring platsbyggda bokhyllor läste jag på en inredningsblogg att man inte ska ha böcker i bokhyllor i vardagsrummet då det kan ge ett rörigt intryck. ???? Jag upprepar: ???? Nu är jag bevisligen helt ointresserad av inredning men inga böcker? I bokhyllor? Varför ska man i så fall uppta både vägg- och till viss del golvyta med hyllor om man inte ska ha böcker i dem? Då är väl tavlor bättre, eller? Men vad vet jag. I det här huset älskar vi i alla fall böcker och har mängder av dem och jag lovar att jag inte en enda gång kommer att tycka att det känns rörigt med böcker i mina bokhyllor, jag tycker blott och enbart att det ger en ombonad och välkomnande känsla.

 

 

 

12 tankar om “Helgfrågan – rea

    • Billybokhyllorna är suveräna och dessutom kan man ju bygga in dem med lister mm så att det blir som platsbyggt. Men nu har jag levt med Billy i alla år och var redo för en annan typ av hylla 😊. Skänkte bort fem Billy på Blocket, oerhört smidigt. Någon blev glad och vi slapp åka iväg med den – alla blev vinnare!

  1. Men oj så tidigt en lördagsmorgon, jag sov som bäst då 😉 men vet hur det är med hantverkare och förstår att det är skönt att få det gjort.

    Sportlov eller läslov vore urskönt, det borde en få som bibliotekarie;) inga böcker i bokhyllorna låter galet, vem kom på den idén?

  2. Det är klart att man måste ha bokhyllor!? Men trots att dom blir fler och fler i det vi kallar biblioteket (hallen till den ”stora finingången” som aldrig används) och i gästrummet så verkar dom aldrig räcka till. Därför fick min karaffsamling flytta (stod på översta hyllan) och så gjorde jag lediga platser på alla hyllor. Så länge ställdes lite prydnasgrejor på dom boklediga hyllorna, men dom är snart fyllda om jag känner oss rätt…..
    KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s