Fem en fredag v6: spel

Frågorna hos Elisamathilda den här veckan handlar om spel. Jag är verkligen ingen spelmänniska, jag tycker ofta att brädspel är dödligt tråkiga och jag vrider mig som en mask när barnen vill spela. (Jag vet, dålig förälder…) Det finns ett kortspel som jag gärna spelar men det är det så gott som bara mamma och pappa som kan och hur ofta träffar jag dem och spelar kort? Försöker lära upp man och Äldsta men maken är verkligen inte heller någon spelperson så det går så där.

  1. Vilken typ av spel gillar du mest? Faktum är att vi de senaste två högtiderna (makens födelsedag och jul) har blivit med två spel (förstås barnen som gett bort i present) nämligen Ska vi slå vad och Speak outBåda är jätteroliga! Därmed inte sagt att vi spelar ofta men vi spelar någon gång då och då, speciellt på semestrarna. Yatzy är annars det spel som vi spelat mest genom åren.
  2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter? Det måste vara litteratur, sport och årtal är jag till exempelt helt värdelös på.
  3. Monopol eller Risk? Monopol, jag har aldrig spelat Risk.
  4. Spelar du något spel i mobilen? Ja, spelar Candy Crush när jag lyssnar på ljudbok när jag pendlar. Jag har upptäckt att jag då fokuserar mycket mer på lyssnandet än om jag sitter och tittar ut genom förnstret. Då försvinner jag oftast bort i andra tankar och missar helt vad som händer i boken. Jag spelar Wordfeud också men några kompisar men då måste jag tänka så det funkar inte att spela samtidigt som jag lyssnar på något.
  5. Är du en dålig förlorare? Nja. Normalt sett inte men att förlora mot maken är alltid lite jobbigt…

4 tankar om “Fem en fredag v6: spel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s