Om att köpa och låna nya böcker 2020

Idag blev det en lunch framför datorn och jag inventerade då min önskelista hos internetbokhandeln och istället för att klicka hem några nya böcker så reserverade jag tre stycken från den listan hos mitt lokala bibliotek istället. Det är verkligen ett jättefint litet bibliotek så jag tänker att det är bra att låna böcker (och att någon gång komma ihåg att betala de där 10 kr som jag har liggandes i böter) så att vi får behålla det. På samma sätt känner jag att det är en god idé att sponsra den lokala bokhandeln så har jag bestämt mig för att köpa årets samtliga bokklubbsböcker i den fysiska affären. De har inte ett jättestort lager så ofta behöver de ta hem böcker jag vill ha men å andra sidan vet jag ju minst sex veckor innan själva bokträffen vad vi ska läsa så det går bra med framförhållning.

I år ska jag sikta på att låna 30% av årets fysiska böcker. Det borde funka tycker jag men jag har aldrig tidigare utmanat mig på det sättet så det här ska bli intressant att följa upp. Har ni några sådana mål eller har ni koll på hur stor andel böcker ni lånar respektive köper på ett år?

 

11 tankar om “Om att köpa och låna nya böcker 2020

  1. Jag kanske borde köpa mängder av böcker för att stötta alla författare som kämpar (eftersom jag själv vill vara en av dem) men jag lånar typ 9 av 10 böcker. Platsbrist, inget behov av att äga osv. Tänker att mitt bloggande kan kompensera lite av att de inte får några kronor från mig.😉

  2. De två senaste åren har jag nästan helt övergått till att låna böcker på biblioteket. Jag tror nog att jag lånat 90 % av de böcker jag läst. De andra 10% har varit recensionsexemplar eller pocket. Pga platsbrist köper jag inte längre böcker. Har så svårt att göra mig av med böcker.

  3. Jag lånar ju det mesta jag läser på bibblan som jag jobbar på och vi har väldigt bra utbud. Sen har jag två ljudbokstjänster, tre om man räknar med Biblio. Vill inte äga så mycket böcker, och det känns som en grej i tiden att fler och fler känner så 😉

  4. Ping: Olustens år – Tant Augustas tekopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s