Klassiker 2020

img_2415

2020 tänkte jag viga åt klassiker. Jag har kommit på att jag ofta går och muttrar om det här med bristande bildning i samhället och eftersom det är bäst att börja med att sopa framför egen dörr så tar jag tag i det här med klassikerläsning nu.

Jag har i skrivande stund ingen fast titellista i åtanke utan får fylla på med titlar allt eftersom men först ut blir Svindlande höjder. Jag hittade den hemma i bokhyllan när jag packade inför den här fjällresan men jag kommer inte att hinna påbörja den än på ett tag, jag har en bit kvar i den bok jag läser nu. Men sen så.

Jag tar också tänkt läsa andra boken i På spaning efter den tid som flytt-sviten. Det är långsamläsning så den kommer jag att läsa parallellt med något lättare och snabbare. Förhoppningsvis kan jag också orka med någon rysk klassiker, det var vääääldigt många år sedan jag läste någon av dem.

För att inte göra det här till en alltför tung utmaning kommer jag att liva upp den med någon barnboklsklassiker som till exempel Det susar i säven. Tanken är ju att det ska vara njutbart, inte jobbigt.

Jag sätter faktiskt inte någon siffra på antal klassiker. Det kan bli sex, det kan bli tio eller tolv – lusten får helt enkelt avgöra.

2 tankar om “Klassiker 2020

  1. Jag tror att det är bra att inte bestämma alltför mycket i förväg, att det får bli det antalet det blir. Jag hoppas att jag också tar mig an någon/några klassiker i år men vilka det blir är inte något jag har planerat. Jag skulle vilja påbörja På spaning… men det tror jag inte att jag kommer att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s