På tal om klassiker…

Helgfrågan handlade om klassiker den här helgen och lämpligt nog hade jag just en sådan med i packningen visade det sig. Jag skriver ”visade det sig” för ärligt talat så trodde jag att jag packat ner en helt annan bok. Så kan det gå och nu ska jag ge mig i kast med Kallocain för jag vet inte vilken gång i ordningen. Jag tror att jag läste den som tonåring men jag är inte säker. Jag är däremot helt säker på att jag inte minns/känner till någonting överhuvudtaget av handlingen.

Jag har börjat på den ett antal gånger de senaste åren, det vet jag bestämt. Men nu, nu ska jag se till att läsa hela. Den är bara 155 sidor lång så helt omöjligt kan det knappast vara. Jag måste dock börja om från början igen för jag har ingen aning om vad jag läst tidigare. Det här skulle kunna ses som en tecken på att det kanske inte är en bok för mig men nu råkar det vara det enda jag har att läsa så det är bara att bita ihop. Låga förväntningar ger ofta de största läsupplevelserna så jag kan ju hoppas att så är fallet även denna gång.

4 tankar om “På tal om klassiker…

  1. Åh, jag tycker om Kallocain! Så många fina citat om livet och mänskligheten. Om man tänker att Boye skrev den liksom 1939 och vilka känslor hon hade så tycker jag att läsupplevelsen blir ännu större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s