Tisdagstrion: Först i serien

Den här veckan är tolkningen fri av temat ”Först i serien” i Tisdagstrion. Serier ja, så underbara när de är bra och så energikrävande när de är mindre bra. För ofta läser jag vidare i en förhoppning om att serien ska ta sig och komma tillbaka till kvaliteten i de första böckerna även om allt pekar på motsatsen. Här är i alla fall tre bra inledningsböcker i serier som jag har läst:

  • Dead until dark (Charlaine Harris) – första boken i serien om Sookie Stackhouse. Den här hade jag nog glömt bort om det inte vore för att jag fick tillbaka sex av böckerna av en gammal kollega häromdagen varpå jag slog till och köpte de första fyra på svenska för att ge till min äldsta dotter i julklapp. Jag har sträckläst den här serien och nu verkar tecknen tala för en omläsning. TV-serien var bra första säsongen men eftersom den sedan fick ett helt eget liv blev det lite konstigt och jag såg inte klart alla säsongerna.
  • En vampyrs bekännelse (Anne Rice) – en klassiker. Vem har inte läst boken och sett filmen? Men boken är bättre och även om jag tycker serien blev sämre efter ett tag så knöt hon ihop det hela bra i Prince Lestat som jag läste härom året. Vet ni vad? Nu när jag kollade upp på Wikipedia vad boken hette så inser jag att det finns TVÅ BÖCKER TILL i serien som jag inte har läst. Det är vad jag kallar en bra tisdagstrio!
  • Om jag kunde drömma (Stephenie Meyer) – första boken om Bella och Edward. Jag har läst alla böckerna och sett alla filmerna. Båda är bra men böckerna slår ändå filmatiseringen även om jag gillade naturen.

Det var inte min tanke att få till en vampyrtrio när jag började skriva men så blev det. Det är alldeles för lite vampyrer i mina böcker just nu så det är nog dags för lite omläsningar, om ingen kan komma med bra tips på andra vampyrböcker förstås.

6 tankar om “Tisdagstrion: Först i serien

  1. Oh! Tre riktigt bra serier, även om jag inte tänkte på En vampyrs bekännelser först. En glömmer som lätt att det kommer mera…
    Har du läst Rachel Caine? Det är den första vampyrserie jag kommer på som du kanske missat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s