Helgfrågan – efterrätter och sånt

img_9342

FREDAG! Det är likadant varje år, de sista veckorna innan höstlovet är eeevighetslånga och hela familjen går på knäna. Till råga på allt så lyckades Sonen fixa till en liten hjärnskakning (helt på egen hand, inte ens ett sportmoment involverat) när han ramlade och slog pannan i en trottoarkant i onsdags. Så där är det vila som gäller nu till hans djupa förtvivlan (missar både en fotbollsträning och en cup i helgen). Men vi andra mår bra, vi är bara dödligt trötta.

Mias Helgfråga den här veckan är ytterst relevant, jag har funderat en del på den själv tidigare. Hur många sidor ska man ge en bok innan man ger upp? Jag började på en bok igår kväll där jag från start kände en viss tvekan. Jag kom bara 50 sidor innan jag somnade och jag vill ge den åtminstone 100 så jag fortsätter ikväll. Men mer än 100 lägger jag inte sällan på böcker jag inte gillar såvida det inte är en bokklubbsbok.

Bonusfråga: Vad är din favoritefterrätt? Jag är väldigt förtjust i god glass, det funkar alltid (favoriten just nu är Haägen-Dazs Salted carmel men även deras nya med macciato och brownies är god, plus klassikern Cookies & Cream förstås). Så här års är det dock fokus på äppeldesserter i alla de former – pajer, bakade äpplen, tarte tatin. Vi har mängder av äpplen och även om vi mustat så vi klarar oss (med råge!) så finns det gott om frukt kvar på träden som det känns bra att ta hand om.

10 tankar om “Helgfrågan – efterrätter och sånt

  1. Jo, bokcirkelböcker brukar jag också försöka ta mig genom, även om jag lagt bort dem om de varit självvalda. Det tänkte jag inte på när jag skrev mitt inlägg.

  2. Jag har ytterst få gånger lagt ner att läsa en bok, men borde egentligen gjort det flera gånger. Varför lägga tid på en bok som inte ger mig nått, liksom.

  3. Det är ganska sällan jag inte läser ut en bok, men ibland blir det ju att man ”blädderläser” när man egentligen inte gillar boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s