Babylon Berlin

Har ni sett TV-serien?

Jag blev jätteglad när jag hittade boken av en slump när jag botaniserade på Hedengrens för någon månad sedan. Alla pratar om serien och eftersom vi ju är sämst på att se på TV så insåg jag att sannolikheten att vi ska hinna/orka se den innan den försvinner från SVTPlay i november är försvinnande liten så istället köpte jag boken.

Har ni läst den?

Hade det inte varit för att jag ändå ville få veta hur den slutade (för att kunna jämföra vid eventuellt TV-tittande) så hade jag lagt ifrån mig boken efter de första hundra sidorna. Det är väl egentligen inget fel på historien i sig men det finns absolut inget som engagerar mig som läsare. Jag känner inget för personerna och miljön är intetsägande. Sista halvan skummar jag väldigt fort, dvs läser halva högersidan på varje uppslag, och även om det inte bidrar till varken det ena eller det andra så fattar jag i alla fall vem som gjort vad och varför.

Trots ett trist läsupplevelse kan det hända att jag ger serien en chans på TV. Om jag orkar. Det är mycket möjligt att man gjort något bra av den tyska förkrigsmiljön nämligen. Kanske. Vi får se helt enkelt.

  • Betyg: -2/6
    Utmaning: Kaosutmaningen #19

En tanke på “Babylon Berlin

  1. Jag har sett några delar, jättebra, men blev lite för mycket sett tätt inpå varann så jag pausade och det är ett tag sen. Men ska se resten har jag tänkt. Inte läst boken och oftast är ju den bättre men det kan vara en sån som gör sig bättre som tv-serie så se iaf första avsnittet. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s