Tisdagstrion: Norrland

Jag var duktig och började skriva det här inlägget som svar på Ugglan & Bokens tisdagstrio redan i tisdags men så försvann det i det totala förkylningsmörkret så det kommer här isället.

Här är tre tips på böcker som utspelar sig Norrland.

  • Koka björn av Mikael Niemi, en otäck, spänd och samtidigt väldigt kärleksfylld roman som har stannat kvar hos mig länge efter det att jag sträckläste den.
  • I vargavinterns land av Cecilia Ekbäck är den första i hennes serie om Svartåsen. Också den här utspelar sig i en förfluten tid och sammanfogar historia, mord och lite mystik på ett väldigt läsvärt sätt.
  • Aednan av Linnea Axelsson är ett diktepos som lätt kan avskräcka med sin volym men när man väl börjar läsa så går det inte att sluta, allting flyter ihop till en ovanlig och ovanligt vackert beskriven historia om något som inte alltid var (är?) så vackert.

11 tankar om “Tisdagstrion: Norrland

  1. Koka björn – eller någon annan av Niemi – hade jag gärna haft med på min lista. Aednan var jag inte riktigt förtjust i, trots höga förväntningar. I vargavinterns land ska jag anteckna, den lät intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s