Tisdagstrion: Favoriter från barndomen

books-462579_1920 (1)

Idag prickar jag för en gångs skull rätt veckodag för Tisdagstrion!

I veckans tisdagstrio är uppgiften att tipsa om ”favoriter från barndomen”.

Det finns ju mängder av böcker att välja bland från den tiden. De här tre är väl från mellanstadietiden och jag älskade dem.

  • Det växte ett träd i Brooklyn, Betty Smith. Tyvärr hittar jag inte den här boken längre här hemma, jag har letat överallt så den måste ha rensats ut någon gång i någon flytt, så det blir till att köpa den i den tvådelade upplaga som getts ut nu. Jag vill gärna att mina egna barn ska få läsa den.
  • Cherry Ames, Helen Wells. När jag googlade den nu ser jag att det finns ju en massa delar i den här serien som inte ingick i den svenska utgåvan vid den tiden. Vem vet, kanske ska jag ladda upp med lite sentimental sjukhusspänning till hösten.
  • Villervalle i Söderhavet, Bengt Danielsson. Idag skulle den inte anses som rumsren och politiskt korrekt men oj vad jag älskade den. Jag har läst den ett otal gånger och jag minns att jag tyckte den var lika rolig varje gång. 

17 tankar om “Tisdagstrion: Favoriter från barndomen

  1. Det växte ett träd i Brooklyn var en upplevelse för mig att läsa som barn. Och Cherry Ames-böckerna älskade jag. Lekte mycket sjuksköterska och övertalade mamma eller mormor att sy mig en sjuksköterskemössa och sätta på ett svart band, precis som Cherry Ames hade när hon var utexaminerad. Eller avdelningssköterska kanske?

  2. Brooklyn läste jag för inte så länge sedan och hörde talas om den först i höstas, tror jag. Cherry Ames låter väldigt bekant, men jag har inte läst någon. Kan den ha funnits med bland drivorna av böcker jag fick av mina äldre kusiner? Villervalle i Söderhavet känner jag igen till namnet, men har inte läst den heller.

  3. Detta var tre okända titlar för mig. Eller ja, Trädet i Brooklyn har väl kommit ut som ny utgåva under senare tid, om jag inte tar fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s